2024-07-16 298 浏览
今晚食对我地黎讲比较冷门的印度菜,主要系老公既印藉同事大力推介依间起源于1972年,历史悠久嘅印度菜,老公话想试吓。餐厅走高级印度菜路线,装修好靓,环境舒适,仲有结他手现场演奏充满印度特色嘅音乐。坐低之后侍应就送上薄脆小食,然后我哋点咗几款小食同埋三款主菜,好丰富。Avocado Mango Dahi Poori (4pcs) $68牛油果芒果伴脆面饼呢个系传统印度菜改良嘅,虽然系前菜仍有d甜品feel。牛油果同芒果加上啲乳酪装咗喺超脆嘅米饼杯仔入面,冻冻地,食落感觉好fresh,几特别。Taco Time (2pcs) $88印度夹饼(芝士馅料)外观同一般墨西哥taco冇咩分别,不过系印度嘅味道,印度嘅香料加上水牛芝士粒,味道浓厚。Arabi salad阿拉伯沙律$98有水牛芝士、青瓜粒、红萝卜粒,生洋葱粒同埋橄榄粒,加咗啲黑椒,食落味道咸咸地,几唔错,d配料好新鲜。Lamb Seekh Kebab 串烧羊肉卷 (2 pcs) $98羊肉搅烂造成一条肠,羊肉味慢慢涌出来,用料足,烧得香,唔会㶶,好味道。Fish Tikka 炭烧鲛鱼 (2 pcs) $98同样烧得香,外脆内嫩,内面

牛油果芒果伴脆面饼

Taco Time (2pcs) $88
印度夹饼(芝士馅料)

Arabi salad阿拉伯沙律$98

Fish Tikka 炭烧鲛鱼 (2 pcs) $98
同样烧得香,外脆内嫩,内面肉质扎实而嫩滑,加d柠汁,d鲜味出哂黎。

Kadai Jheenga 镬仔洋葱红茄烩鲜虾$188
本身以为佢唔辣,点知原来系辣既,而且比我哋叫的两款咖喱更辣,不过个酱辣得好香,充满蕃茄味,加上好多青椒,西芹洋葱等等,个酱好香,点烤饼食唔错。虾新鲜,好有虾味。

Bengali Fish Curry 椰香芥末咖喱鱼$178
椰汁好香,唔会太辣,用嚟送烤饼系另一款味道,鱼肉好滑,份量唔少。

Truffle Butter Chicken 松露奶油咖喱鸡$228
最后食系呢个,个咖喱好香滑,松露令个咖喱更多层次,咖喱鸡又滑又嫩,啲咖喱汁超邪恶,用黎蘸烤饼超好味。

Naan 烤饼$45
外脆内软,食咖喱一定要嘅配搭。

Garlic Naan 蒜茸烤饼$48
呢款比原味嘅较为油腻,但多了蒜香,同样外脆内软。

Mango Lassi $78
呢杯印度饮品名物一定要嗌,好香滑,芒果味好真实,唔会假。