2019-06-16
早前同朋友黎到铜锣湾食左呢度打边炉, 仲有埋刺身~我地拣左2款汤底, 比较推介渔火松茸养身锅, 好足料, 有红枣, 虫草花, 龙眼等等, 用料真系养身嫁!呢到酱料要$15/位, 就比较贵, 因为通常都会包埋, 但选择都几多, 可以自己混酱~打边炉食物方面比较推介墨鱼滑同虾滑, 本身觉得有点贵, 但原来份量好多, 食极都仲有甘XD 同咪真系靓料, 入口好爽口弹牙!如果想试多d款既可以叫渔火特色四色丸, 有齐墨鱼丸、虾丸、猪肉丸、牛丸~另外点了自家带子饺, 每粒都大大只, 皮薄馅靓,包住一片片的带子同满满新鲜的猪肉, 口感好丰富!蔬菜类就点了 时令什菜篮同鲜什菌拼篮, 什菜篮都有3-4款菜, 不过记住唔好煮太耐, 好快熟左就会老~菌类全部都好滑身弹牙, 几新鲜~
时令什菜篮, 鲜什菌拼篮
墨鱼滑、特色四色丸
菌类全部都好滑身弹牙, 几新鲜~
自家带子饺