2022-11-04
打完风仲凉凉地 自然想食啲暖笠笠嘅野☺️ 第一时间就系谂起煲仔饭🤣 所以一于衬晏昼时间去食🤤🍀广式腊味煲仔饭有三种腊味食材 广式腊肠有嚼劲 吾会太肥😛 广式腊肉保持到油脂 但吾会好油腻🐷 南安板鸭咸香味道岩岩好🦆 每样食材都好香浓 味道好突出😍 用黎配饭真系好夹🍚 加埋酱油 香味扑鼻🤤 食落味道提升左另一个层次🥰 而且饭做到粒粒分明 干身得黎吾会好硬👍🏽 食到底 职员仲主动帮我地铲起饭焦 好细心💛🍀辣子鸡丁未上枱已经闻到好香🫣 食落够辣 但吾会盖过左本身嘅味道🌶️ 鸡丁细细粒容易一啖食晒 浓浓嘅香辣味充斥系口腔入面😆 好开胃😋🍀瑶柱虾米杂菜煲金华火腿将杂菜煲嘅味大大提升😚 加埋瑶柱虾米依啲食材 令到味道更加鲜甜🥰 杂菜口感软硬适中 易咬开但保持到蔬菜嘅爽口🥬 食完啲浓味野 食返啲相对较清同健康嘅菜 罪恶感都少啲🤣🍀菊花茶菊花味好香浓 饮落质感细滑 吾会有残渣嘅口感☺️ 而且好清新 可以冲淡油腻感😜
🍀广式腊味煲仔饭
🍀辣子鸡丁