呢排见好多人介绍呢间五匠六釜既片皮鸭,赞性价比高,所以就同一班朋友黎试下,整体性价比都高,份量真系大份,特别系片皮鸭同云吞鸡,质素都唔错,不过就比碟睇menu 相好吸引,上菜时好大落差既虾王蛙蛙菜累咗事😕我哋五个人叫咗半只片皮鸭、半只云吞鸡、虾王蛙蛙菜同埋一个鱼皮前菜,四个菜合埋大约$500蚊,好够食,片皮鸭既鸭肉同面粉皮比起出面好多都更足份量片皮鸭嘅鸭肉香味十足,份量又多,配搭嘅面粉皮烟韧,有种好香嘅面粉味,食落真系好满足😋至于云吞鸡,汤够浓味,鸡肉厚实滑嫩,饮落去一啖啖都好满足!🍜唯一失望嘅系虾王蛙蛙菜,虽然贵过普通高汤/火腿,但份量就唔独足,虾得个3只,而且好唔新鲜,唔大只,食落去有啲肉质好玫,好似摆左好耐咁,仲有啲黑黑地,虾肠亦都大条,我哋最后只好食啲菜。😕如果唔系个菜,成餐我地都食得好开心,希望餐厅可以重视下呢道菜既问题,真心扣左好多分