2022-06-26
假日小姨甥忽然话想食Doughnut ! 醒起之前一直想试呢间就立即拖住个小朋友去金钟啦!虽然位于湾仔,但地铁系金钟站方便d~试左3款Doughnuts ,一个手工酸种Pizza!Doughnut 口感松软,可以选择regular 普通砂糖或者Cinnamon sugar 肉桂砂糖!Filled doughnut 个个都爆汁,口感饱满。🔸Nutella Doughnut 满满朱古力榛子酱,小朋友最爱🔸Strawberry Doughnut 有少少失望,因为主要系士多啤梨果酱,略为普通🔸Lemon Pie Doughnut 呢个就有惊喜!柠檬酸甜filling ,食落几开胃,感觉无咁有罪恶感😆肉桂砂糖配合Lemon Pie口味,肉桂香同甜甜酸酸嘅filling正 👍🏻🔸The Works PizzaPizza即叫即整,派底系用酸种面包!店员仲送上黑松露酱同Ranch ,配搭酸种派边食简直一流😋值得一题,辣肉肠非常惹味,充满油脂,特别甘香。总括🔹Doughnuts $38一个,感觉略为小贵。但Pizza 价钱亲民大概$120-180,全手工制作,又以酸种面包为卖点!值得一试~
🔸Nutella Doughnut
满满朱古力榛子酱,小朋友最爱
🔸Strawberry Doughnut
有少少失望,因为主要系士多啤梨果酱,略为普通
🔸Lemon Pie Doughnut
🔸The Works Pizza
值得一题,辣肉肠非常惹味,充满油脂,特别甘香。