2022-07-17 57 浏览
今日去新蒲岗探朋友,原来都好方便喺地铁站行过去几分钟就到,探完朋友佢带我去食啲嘢倾吓计,佢推介我去咗一间叫做马来屋星马泰美食,呢度嘅食物同埋串烧都好正所以推介一下。地址系新蒲岗大有街3号万迪广场一楼C号舖。上到去餐厅见到装修得好整洁,而且望出街好开阳,比我嘅感觉都好舒适。泰式凤爪沙律 ,凤爪嘅份量都好多,而且好友泰国风味,少少辣,加埋其他配菜一齐食,真系非常好味,酸酸辣辣真系特别开胃。炸虾饼六件,虾饼热辣辣而且炸到金黄色,非常香脆,睇得出厨师用心嘅制作,而且虾饼爽口弹牙,食得出系用新鲜嘅材料去制造。呢个虾饼真系好惹味 。河豚干,河豚干烧到啱啱好,味道好香,加埋酱汁一齐食真系好正。盐烧牛脷,卖相非常吸引,而且牛脷烧到好香,入口有少少盐香味,牛脷非常新鲜,牛肉味香甜,我一个人可以食几串,呢个系必食嘅推介。鸡软骨串,鸡软骨烧到金黄色,入口脆卜卜,加上有少少焦香嘅味道,用嚟送酒真系一流。日本小番薯 ,虽然日本番薯size好细粒,但系番薯味好香甜。椒盐软壳蟹 ,份量好多,呢个性价比好高,软壳蟹卖相非常吸引,加上椒盐特别惹味,味道好新鲜,蟹肉味香甜,口感一流。食泰国嘢饮返个椰青真系特别有风味,而且
地址系新蒲岗大有街3号万迪广场一楼C号舖。
食泰国嘢饮返个椰青真系特别有风味,而且咁热嘅天气特别解渴。