餐厅: 憶食尚臘味煲仔飯
资讯:

2024-09-02 583 浏览
虽然天气仲系好热,但系都突然间想食下煲仔饭,揾到间服务同餐厅环境都好好嘅煲仔饭。煲仔饭都有好多种类,今次试广式腊味煲仔饭。入面有腊肉、腊肠、腊鸭三样嘢,一上枱就见到排得好整齐好靓,未食都已经觉得好正腊肉超好食㖞,真心好高质。见到腊肉咁多肥肉但系真系食落口一啲都唔油腻,唔会好明显咁觉得自己咬到嚿肥肉,系会突然间成个口充满油香,超正!腊肠正常,腊鸭嘅咸香都好正,一咬腊鸭就送到好多啖饭,个饭亦好有水准,煲到粒粒分明架饭焦上埋个芥菜排骨煲,都算好浓味㖞,排骨大大嚿、菜都煲得啱啱好,我哋成煲食晒连汤都饮晒

广式腊味煲仔饭

芥菜排骨煲