2017-09-27
今日约左个好耐无见既朋友见面,想揾个可以静静地倾计既地方,就拣左呢度啦。黎到门口既感觉都几好,好有气氛。bar枱度有两个外国靓仔烹调紧食物!座位宽阔,高枱高櫈,有啲酒吧feel,虽然系下午时间,但都有唔少外国人系度饮酒。因为唔系好肚饿,所以我地叫左几个小食。炸黑毛猪火腿球新鲜热辣炸起,外脆内软,入面系好淋既薯蓉,捞埋粒粒既黑毛猪火腿,加埋面头既蛋黄酱好夹,好味!知唔知呢个系咩呢?我都系第一次甘食,就系蓝芝士毛花果。蓝芝士好浓!如果你喜欢蓝芝士既就一定要叫!毛花果外边用火腿包住,面头有啲果仁。毛花果好淋,好juicy,甜甜地,质感就有啲似茄子,甘样食毛花果真系好特别。鲜庐荀黑毛猪配64度蛋个底系蛋黄酱,上面有庐荀,庐荀煎到好香,爽甜,够嫩,无渣。中间果层系黑毛猪火腿,咸咸地,好香,较瘦。最面系重点!64度蛋!一切开,啲蛋黄流晒出黎,lim lim的,但唔会话好似水甘。食落好滑溜,蛋白一样,半熟,好滑。呢只蛋真系做得好好!点埋底果啲蛋黄酱更能提升味道!一试爱上!正!肉眼扒大约五六成熟,好淋,一咬就开,有一阵阵既牛香味!帮你切开晒,免却唔少工夫睇到啲肉质好靓,好吸引,好juicy!面头系蒜同
因为唔系好肚饿,所以我地叫左几个小食。
炸黑毛猪火腿球
鲜庐荀黑毛猪配64度蛋
最面系重点!64度蛋!
肉眼扒
睇到啲肉质好靓,好吸引,好juicy!
面头系蒜同香草汁,微酸辣,少少地,唔会抢晒牛既味。
呢个十级推荐!
首先,玉桂条热辣辣,好香玉桂味,咬落去好脆!平时食开都系淋少少朱古力酱系面,但呢个系用榛子酱,仲有一杯仔任点!榛子酱好滑溜,唔算太甜。两者超超超级夹!好好食!我觉得系呢间餐厅必食之选!
焦糖炖蛋,估唔到甘大个!直径有成十cm!好浓滑,好creamy!一个人一个食唔晒
饮反杯野,倾下计,渡过一个愉快既下午!
唔错既餐厅!