2024-07-30 525 浏览
落地大玻璃对正香港礼宾府,超开扬靓景,可以趁夏天未咁快天黑,6点零仲有日光黎打阵卡先,7pm前仲有happy hour. 我地3个女仔book左corner角位,置成一角带点私隐度,服务员好好笑容态度都好好 。我地趁未到7点前叫左3杯mocktail, 因为等左好耐都未有(已食完2碟头盘),怀疑漏左单,再催佢时,餐厅就free左呢3杯mocktail俾我地,表示感激 。杯lychee mocktail 大推,唔系荔枝假味,好fresh,少少甜,好岩女仔饮 。言归正传讲番野食,因为我地有朋友唔食得生野,我地点 Southern Seas (Fresh Scallop Ceviche alongside avocado)时,厨房肯分一半生带子,一半全熟带子,真系好贴心,值得大赞👍🏻 而且仲要两者都好好味🤤生嘅就又鲜又滑,熟嘅就煎到好香口 。其次就系salads - the Juno, Creamy fresh burrata 真系好好食!好香好滑口感一流,简直系呢碟嘅灵魂,茄蕃唔好睇佢黑黑地,超甜超juicy!!!然后到signature Suckling Pig, 个皮好脆,同埋一啲都唔

然后到signature Suckling Pig, 个皮好脆,同埋一啲都唔漏,唔系好肥,份量岩岩好 。

再叫多份 Bikini Toasties from Barcelona 我地拣左Truffle & cheese, 黎到超香松露味~
有啲似扒芝士三文治🥪个种口感,当然呢个高层好多啦🤣

仲叫左grilled octopus 🐙 正常发挥

最后,食西班牙菜点少得海鲜饭🥘Paella Barcelona, 超足料海鲜🦐

最后因为我地同朋友庆生,专登叫左个甜品,佢地会点烟火蜡烛,超美,但要快映🤣

超满足嘅一餐啊!可以再番黎食!好味~
值得推荐黎食!

The  Juno