2020-10-16
一直都觉得楼上铺好多都卧虎藏龙😈😈,今次食嘅哩间café都冇令我地失望,入面灯光昏暗令人感觉好放松💕,好岩一大班人倾计或都俩口子浪漫下😛。另外,我地见到openrice订位有折嫁,同埋大家可以顺便做埋佢地会员,咁下次再黎就可以有九折喇✌🏻。🦐特色炸海鲜篮🐙 $86 (8.5/10)一篮有哂炸🦑鱿鱼、🐟鱼柳、带子、蚝同🦐大虾,全部都炸到好酥脆,入面好软嫩🤩,感觉有啲似天妇罗。值得一提嘅系炸虾,原条炸虾成只手掌咁长🤚🏻,酥脆到可以连头都可以食埋,食到虾头好浓郁嘅鲜味💋。🐖烟熏西班牙伊比利亚猪扒🌟 $188 (10/10)第一次食伊比利亚猪!猪扒煮得岩岩好❤️,中心呈粉红色,够哂嫩滑juicy, 酱汁微酸有股烟熏味💨,唔会抢过猪肉本身嘅鲜甜味,肉味香浓油脂分布均匀😋😋,真系有阵好特殊嘅果香!🥔配菜薯蓉绵密好香牛油味,吸收埋猪扒剩低嘅肉汁,又香又鲜甜。超级推荐❣️绝对冇得输!🥰🥘西班牙海鲜炒饭🦑 $168 (8/10)标准嘅海鲜炒饭,配料有齐有青口、虾、带子,饭粒有少少咬口,食到好浓嘅蕃茄味🍅🍅,如果再多一层海鲜味就perfect喇😗。🍫曲奇朱古力奶昔🍼 $65 (8/10)
特色炸海鲜篮
🦐特色炸海鲜篮🐙 $86 (8.5/10)
烟熏西班牙伊比利亚猪扒
🐖烟熏西班牙伊比利亚猪扒🌟 $188 (10/10)
🥘西班牙海鲜炒饭🦑 $168 (8/10)
🍫曲奇朱古力奶昔🍼 $65 (8/10)
容器好特别,系用个碗黎装住🥣。曲奇同朱古力嘅味道好match,仲可以食埋试面嘅爆谷添🍿。
🍯焦糖蜂蜜奶昔 $65 (7/10)
奶昔上挤左啲cream,奶昔主要系蜂蜜味道😗,整体还好。
总结:Overall食物质素好好,特别系伊比利亚猪🐷🐷,真系好好食!下次要试埋佢嘅德国咸猪手同花瓶果茶先得😍😍。