2024-09-17
老婆生日,想带佢食餐好嘅,就喺社交媒体上见到呢间House of Joy Oyster Bar and Restaurant,见到食评推荐佢哋嘅法国生蚝,就踊跃嚟试一试。餐厅嘅环境真系好舒适,优雅嘅装饰,食物摆盘精致,果然冇拣错餐厅。烤焗西班牙伊比利亚羊扒配自家制羊肉肠,红菜头蓉,罗勒莎莎-西班牙伊比利亚羊扒拥有好浓郁嘅羊肉味,食落去羊肉味更加鲜嫩,适合我哋呢啲羊肉控。自家制羊肉肠都做得好唔错,好有嚼劲,成道菜好适合细细品尝。烤焗法国脆皮黄油鸡配炒栗子椰菜仔,西班牙红椒忌廉汁-法国黄油鸡肉质极致鲜嫩,唔油腻,食起嚟好香好好味,淋上西班牙红椒忌廉汁更加惹味,鲜甜嘅味道多咗一啲辣味,非常好食。法国生蚝- 当然唔可以错过法国生蚝喇,只需$10一只。法国生蚝可以话系味道最丰富嘅生蚝品种,每一只都好大只,海水味同咸味并重,更加可以尝到甜味甚至矿物味
烤焗法国脆皮黄油鸡配炒栗子椰菜仔,西班牙红椒忌廉汁-