2024-08-27
Yeah🎉生日第一飯🎉去咗佐敦隱世鐵板燒店,點解話隱世?因為經過寧波道/百加士街交界,都搵唔到餐廳門口入😅。推開金色大門,裡面大約20個坐位,基本每日都好full,所以都要book定位。L字鐵板燒bar枱,可以近距離欣賞師傅手勢,師傅又會介紹菜式同你交流下~今日揀左入門版廚師發辦(五道菜)$5️⃣8️⃣8️⃣另加一1️⃣招牌沙律🥗煙三文魚卷沙律菜,龍珠果,意大利黑醋,味道新鮮簡單夠開胃。2️⃣鐵板海鮮兩品每位可以選2款海鮮我揀鮑魚+東昇斑朋友揀帶子+東昇斑帶子配黑魚子鮑魚配蒜蓉醬東昇斑配柚子黑醋再配蝶豆花海鹽泡泡3️⃣澳洲牛柳粒🥩牛柳粒火喉啱啱好,充滿肉汁,配上炸蒜片同新鮮wasabi,竹炭鹽,味道更有風味。4️⃣海鮮炒飯🍚炒飯,蒜蓉,蛋,黑松露,最後加大蝦同三文魚籽,炒飯都極盡奢華。5️⃣是日甜品紫薯雪糕紅豆沙爆珠撒上玫瑰花碎,紅豆沙爆珠喺分子料理,口感特別,雪糕綿密。為這餐完美句號~好欣賞佢地伴碟,醬汁都精心設計,除咗味覺,仲有視覺享受😍📍龍亭地址: 佐敦寧波街27-31號地下A-D號舖
今日揀左
入門版廚師發辦(五道菜)
$5️⃣8️⃣8️⃣另加一
1️⃣招牌沙律🥗
煙三文魚卷沙律菜,龍珠果,意大利黑醋,味道新鮮簡單夠開胃。
2️⃣鐵板海鮮兩品
再配蝶豆花海鹽泡泡
3️⃣澳洲牛柳粒🥩
4️⃣海鮮炒飯🍚
5️⃣是日甜品
好欣賞佢地伴碟,醬汁都精心設計,除咗味覺,仲有視覺享受😍
📍龍亭
地址: 佐敦寧波街27-31號地下A-D號舖