2024-08-18
▫️荣登我最爱嘅西班牙餐厅之一😍 环境优雅开扬,门口仲有好华丽嘅bar枱🍾 最重要系性价比极高🤩 最平$338就叹到个高质weekend brunch🥳 餐厅仲有天枱,欣赏晒成个靓景够晒chill~🥯 一坐低先送上餐前小食~蕃茄青瓜多士,清新一下味蕾😌🍽️ Weekend Brunch $338/ p.p.✨ Tapas (select any 4)▫️每份套餐可以任选4款tapas,叫2份餐就可以试晒8款啦😆🦪 Oyster 2 pcs +$78▫️生蚝唔算好大只,但胜在够鲜甜饱满😍 嫌柠檬太单调仲可以点旁边嘅青瓜汁😆🐚 Scallop Ceviche ▫️带子超嫰滑好好食👏🏻 配牛油果酱同酸汁好清新😋🦐 Garlic-Chili Prawns▫️大虾够弹牙,浸满蒜蓉辣椒好香好惹味🌶️🤤🦆 Foie Gras 2pcs +$88▫️鹅肝都几厚身🤩 油脂丰富,配上无花果同多士可以中和油腻感☺️🥓 Spanish Cold Cuts and Cheese▫️火腿鲜味咸鲜味咸香,仲有3款口味嘅肠~ 仲有芝士好经典嘅配搭🧀🐟 Barca Hamachi +$48▫️油甘鱼切成细粒,净系配上少许香葱同酱油已经好好食
🥯 一坐低先送上餐前小食~蕃茄青瓜多士,清新一下味蕾😌
🍽️ Weekend Brunch $338/ p.p.
✨ Tapas (select any 4)
🦪 Oyster 2 pcs +$78
🐚 Scallop Ceviche
▫️带子超嫰滑好好食👏🏻 配牛油果酱同酸汁好清新😋
🦐 Garlic-Chili Prawns
▫️大虾够弹牙,浸满蒜蓉辣椒好香好惹味🌶️🤤
🦆 Foie Gras 2pcs +$88
🐟 Barca Hamachi +$48
▫️油甘鱼切成细粒,净系配上少许香葱同酱油已经好好食🥹 碟边仲有油醋蕃茄好开胃🍅
🐮 Beef Tartare +$38
▫️鲜嫰他他用上酸瓜、洋葱等调味🧅 配上法包口感好丰富🥖
🍳 Broken Egg
▫️炒香左嘅蘑菇上面有只水波流心蛋🤣🥚 旁边仲有最爱嘅香脆薯条🍟
✨ The Main Event (select 1)
🍚 Seafood Paella +$48 p.p.
🦞 + Boston Lobster +$128
▫️Paella最少2人份量起~ 饭索晒龙虾汁,粒粒分明烟韧,仲可以铲起饭焦好香🤤 配料有虾、蚬、青口、鱿鱼🦑 我地仲加左半边龙虾😝 啖啖肉又新鲜好满足😙
✨ A Sweet Finale (select 1)
🍫 Churros/
🍰 Basque Burnt Cheesecake/
🍮 Catalan cream
▫️店员今次俾我地试齐3款甜品好开心😆 churros沾上朱古力酱,香甜但唔油腻🍫 cheesecake味道浓郁幼滑好正😋 catalan cream系充满蛋香味嘅布甸,口感偏结实~
🍷 Sangria Tinto/
Sangria Blanco $98
▫️西班牙菜点少得Sangria😎 2杯都有满满嘅水果🍎🤩 个人黎讲觉得红酒版本嘅Sangria浓郁芳香啲🍷