翠林辣蟹舫

Greenland Spicy Crab
高质高性价比蟹舫,一食难忘~~~收工好友话带我去食好西,呢间系尖嘴地铁站附近嘅蟹舫,一直想食好耐,朋友话今日落大雨先可以即日book到,搞到我鬼咁期待。🥢~~~餐厅俾我哋安排咗一张好大嘅二人枱,喺窗边附近位置,环境几好坐。香片非常浓郁清甜,暖暖胃之后就开始叫野食。~~~佢哋真系做紧好多八折优惠小菜,价钱好抵食,叫咗四样嘢,人均都唔使500蚊,难怪见到就算大雨天都人流源源不绝。~~~#孜然鸡球:🐥鸡肉外脆内软,孜然香气浓郁,薄切🥔薯仔片亦系非常高质,索咗鸡油同孜然味,令人欲罢不能,碟底干爽,无过多油。~~~#蒜泥白肉 :58蚊嘅呢一个前菜实在系抵食之选,用上花椒调味,片片白肉香香辣辣,加上条条细腻青瓜丝,份量多且味道佳,听到好多台都有叫。~~~#黑白胡椒蟹:嚟到呢度梗系要叫返只🦀蟹嚟食吓,呢味黑白胡椒蟹,大大只,打卡一流,蟹肉扎实,食得出非常新鲜,黑白胡椒味道调配恰到好处,啜手指之作,招牌果然有招牌嘅风范。~~~#飞天啫啫通菜:一上枱就闻到浓浓镬气,翠绿通菜,加上肉粒、虾肉、虾干、椒丝芹菜等等,啖啖香口,非常下饭,配搭啤酒🍺,亦系一绝。~~~翠林辣蟹舫 尖沙咀亚士厘道24-38号天星大厦
高质高性价比蟹舫,一食难忘
翠林辣蟹舫
尖沙咀亚士厘道24-38号天星大厦1楼A号舖