餐厅: 鮨燐
资讯:

2024-05-02 40 浏览
放咗工嚟到尖沙咀呢边食晚餐,听朋友介绍呢间omakase餐厅试吓~佢依家做紧优惠,几抵食梅酒除咗有好香嘅梅子味,仲有柚子喺入面,好易入口,平时唔钟意饮酒嘅我都觉得唔错渍物三点有山根,蒜头🧄配埋佢特有嘅面豉酱,食落几开胃蜜柑鲷酸酸甜甜嘅蜜柑鲷鱼刺身,食落觉得好新鲜,口感好正北海道帆立贝产自北海道嘅帆立贝,食落觉得好弹牙,咬落啖啖肉深海池鱼道根县出产嘅深海池鱼,好新鲜好滑嫩纹革鱿鱼条纹格状嘅鱿鱼🦑师傅烧香左俾我哋,食落觉得好脆口鹿儿道锦江湾同样系来自北海道,有面豉酱系刺身上面,面豉酱几香,成个配搭都好夹右口鱼薄切右口鱼,中间有香葱同埋Wasabi,食落感觉到好多葱,好香嘅味道,又唔会有Wasabi嘅辣味面豉汤食完寿司来一碗热辣辣嘅面豉汤感觉好温暖柚子雪糕用咗一个好别致嘅小杯装住柚子雪糕🍦有好香嘅柚子味,雪糕几正

梅酒

渍物三点
有山根,蒜头🧄配埋佢特有嘅面豉酱,食落几开胃

蜜柑鲷
酸酸甜甜嘅蜜柑鲷鱼刺身,食落觉得好新鲜,口感好正

北海道帆立贝
产自北海道嘅帆立贝,食落觉得好弹牙,咬落啖啖肉

深海池鱼
道根县出产嘅深海池鱼,好新鲜好滑嫩

纹革鱿鱼
条纹格状嘅鱿鱼🦑师傅烧香左俾我哋,食落觉得好脆口

鹿儿道锦江湾

右口鱼

面豉汤
食完寿司来一碗热辣辣嘅面豉汤感觉好温暖

柚子雪糕
用咗一个好别致嘅小杯装住柚子雪糕🍦有好香嘅柚子味,雪糕几正
2024-04-06