2024-03-09
上个月去咗食呢间位于观塘骆驼漆大厦入面嘅寿喜烧,分咗两间店舖,一间得四张枱,所以假日最好都系book咗位先黎食😆Menu得三个套餐,每个餐只系肉类嘅分别,可以试到几个唔同部位嘅和牛,其他都一样系配埋前菜、饭、同埋甜品💕小编唔识评价肉🫢menu上冇讲边个餐系包含边种肉,而店员都只系系烧之前轻轻介绍咗个名一次,食完都唔记得系边个部位😂不过和牛嘅油脂分布好靓,摆落口有入口即融嘅感觉😋,同埋唔同部位有佢嘅软韧度之分,有啲会比教油腻。值得一赞嘅系,我本来以为店员只系会烧头一块肉,点知系serve足全程,全足都好好态度,五星级服务🌟👍🏻👍🏻👍🏻但系如果想要有啲私隐,比较怕丑嘅人,可能呢间餐厅未必适合😹😹🤣本来以为得一碗白饭仔,但系我唔够食🙊就嗌多咗一碗饭,点知食到后面仲有个湿炒饭,好饱好饱但系都食晒😋最后仲有个是日甜品,系豆腐雪糕🍦香甜得黎又唔会漏。✏️ 估唔到系工业大厦入面有间咁高质嘅餐厅!以为观塘都系主打平靓正嘅平民美食多🤣 呢间食寿喜烧嘅餐厅surprise到我,价钱算系中等但食物非常高质,环境舒服唔会逼,确保每一位顾客都可以有优质嘅服务❤️
小编唔识评价肉🫢menu上冇讲边个餐系包含边种肉,而店员都只系系烧之前轻轻介绍咗个名一次,食完都唔记得系边个部位😂不过和牛嘅油脂分布好靓,摆落口有入口即融嘅感觉😋,同埋唔同部位有佢嘅软韧度之分,有啲会比教油腻。 值得一赞嘅系,我本来以为店员只系会烧头一块肉,点知系serve足全程,全足都好好态度,五星级服务🌟👍🏻👍🏻👍🏻但系如果想要有啲私隐,比较怕丑嘅人,可能呢间餐厅未必适合😹😹🤣
本来以为得一碗白饭仔,但系我唔够食🙊就嗌多咗一碗饭,点知食到后面仲有个湿炒饭,好饱好饱但系都食晒😋最后仲有个是日甜品,系豆腐雪糕🍦香甜得黎又唔会漏。 ✏️ 估唔到系工业大厦入面有间咁高质嘅餐厅!以为观塘都系主打平靓正嘅平民美食多🤣 呢间食寿喜烧嘅餐厅surprise到我,价钱算系中等但食物非常高质,环境舒服唔会逼,确保每一位顾客都可以有优质嘅服务❤️