‍之前都见过唔少朋友去食 但系我就第一次试选择真系出乎意料地多 无论系汤底、火锅配料、酱汁、熟食 定系饮品 都真系无得输 正常来讲一定会揾到野啱食/饮✨餐厅总共有3个餐 平均都系大概$200-$300松少少一个人 食两个钟 啱嗮一班人过来食🌱<汤底> 选择总共有10款 有辣有唔辣的 而且每款汤底都具有台湾特色 如果想选择两款汤底就要额外加$50👀我自己选择了 台湾凤梨鸡汤 超级推荐!💯汤底系鸡汤底 仲配少少姜汁味🫚 唔会太油 我觉得几啱打边炉🍲 重点系个汤底里面已经超级足料👍🏻 又有鸡肉、鲣鱼、蚬肉、韮菜、椰菜 味道非常丰富!落火锅配料前一定要饮翻碗先 唔好徙左佢😽<肉类> 超级齐全 猪牛鸡羊 就连内脏 牛根牛肚都有 真系无咩可以投诉我哋叫左极上和牛 食物选择系最多的🤤✌🏻 真系饱到第二日都仲饱紧 好夸张 下次黎可能要几日唔食嘢 我个人觉得澳洲和牛 系最好食 真系食得出分别 肉汁比较丰富😍 而且我哋呢个餐唔系只系多肉既选择 就连鱼类都有几款选择💁🏼‍♀️ 仲包埋蟹籽墨鱼浆🦑、章鱼珍珠浆 等等 <火锅配料/蔬菜> 火锅配料真系好齐全 菜都
‍之前都见过唔少朋友去食 但系我就第一次试

我自己选择了 台湾凤梨鸡汤 超级推荐!💯
火锅配料前一定要饮翻碗先 唔好徙左佢😽

<火锅配料/蔬菜> 火锅配料真系好齐全 菜都有3-4款 仲有大量面 同埋丸选择 一定一定要讲 我最钟意系芋头肉丸🍢 建议芋头控可以去试试🍠
差少少唔记得讲 餐厅仲会提供几款台式小食 我点左盐酥鸡~

<酱汁> 基本火锅酱汁都有 我个人觉得腐乳酱 同埋特调猪肉酱比较特别 罕有 两个捞埋一齐又几夹👀

<饮品> 冻饮柜真系咩都有 冷泡茶都有3-4款 仲有汽水、果汁等等 当然我留意到餐牌都有额外饮品需要加钱 例如 鸭屎香柠檬茶🍋 呢个就视乎个人喜好🥤我对饮品柜既饮品已经超级满足!

<甜品> 最后最后真系超级超级饱🤰🏻 然后发觉仲有甜品 每人限一款 有haagan-daz/ movenpick雪糕🍦或者台北仙草冻🖤

📍 牛大人台湾火锅吃到饱 (琼华中心) (旺角)
地址:旺角弥敦道628号琼华中心9楼
台湾凤梨鸡汤