2020-12-26
呢间餐厅喺希慎9楼,有个大大嘅玻璃窗,天气好嘅时候都几晒。每个星期呢间餐厅都会喺IG update个餐牌,所以留意到有自己想食嘅话就记住要𠮶个星期去啦!同埋记住留意番佢嘅营业时间,因为佢有啲日子唔营业,有啲日子就唔做夜晚嘅,就自己留意番清楚啦。咁因为依加有堂食令,冇晚市。唔系喺附近返工嘅话就记住星期六晏就去食啦。今次就系正正比我见到佢有北海道带子海胆汁意粉,我就嗱嗱声去咗食。星期六去到大概等咗15分钟左右,入座时间90分钟。Spaghetti with Hokkaido scallops in creamy uni sauce ($108)呢个手工意粉嘅质地系好食嘅,青口都有成三只,北海道带子都好食。个意粉汁好足够,好creamy,不过我就觉得个海胆味唔够重,即系如果唔知道系海胆sauce嘅话未必食得出。Homemade cheeseburger ($85)薯仔焗得好香,个burger既包都好脆,牛肉同芝士都好食。Homemade Tiramisu ($58)主食表现得非常之出色,甜品就相对有少少失望,因为呢个同正宗Tiramisu真系有啲出入,同埋佢嘅手指饼浸得唔够淋,食落仲系有啲硬
星期六去到大概等咗15分钟左右,入座时间90分钟。
Homemade cheeseburger ($85)
薯仔焗得好香,个burger既包都好脆,牛肉同芝士都好食。
Homemade Tiramisu ($58)
主食表现得非常之出色,甜品就相对有少少失望,因为呢个同正宗Tiramisu真系有啲出入,同埋佢嘅手指饼浸得唔够淋,食落仲系有啲硬,味道系OK,不过试过一次下次唔会再嗌。
总括而言呢间餐厅我非常之推荐主食,其实之前我都食过一次,我觉得每个星期转餐牌系几有新意嘅,但系因为呢间餐厅嘅嘢食都普遍好食,有时食完之后想再encore,餐牌又已经转咗就有啲可惜。有时𠮶个星期有自己想食嘅,得星期六又安排唔到时间,之后又唔知要等到几时先食得。
我觉得如果餐厅可以将最受欢迎嘅几款系每日都供应,有几款就每星期先转咁会好啲。