2023-01-28
生日期间同朋友食咗好几间非常出色嘅餐厅,Bianco & Rosso就系其中之一。朋友经OpenRice预订,每位仲有一杯signature嘅vermouth 送,好抵食❤️✨Bluefin Tuna Cornetto($98 / 2pc)本来Menu上系写住$98两件,但因为我哋当日系三位用餐,店员好贴心咁样帮我哋落咗三件。Cornetto系一款小小嘅雪糕筒,上面加咗牛油果同埋吞拿鱼刺身,将上层加咗少许黑鱼子做点缀,味道清新开胃。✨Ricotta Ravioli ($188)意粉方面,我哋就拣咗呢款意大利云吞,有非常浓郁嘅牛肝菌香,超级推荐!✨Whole Three Yellow Chicken ($698)餐厅最send Richard嘅系佢哋嘅烧三黄鸡,整只鸡内酿满左rosemary打开再放入焗炉焗制而成。上菜前厨师将鸡肉去骨,方便客人食用。鸡肉嘅口感非常之柔嫩,味道非常出色,系必叫嘅一道菜。✨Signature Vanilla Cheesecake ($118)除咗主菜以外,佢哋嘅甜品亦都做得非常之出色。我哋今次就叫咗佢哋嘅cheese cake,同一般cheesecake唔同,
✨Ricotta Ravioli ($188)
除咗主菜以外,佢哋嘅甜品亦都做得非常之出色。我哋今次就叫咗佢哋嘅cheese cake,同一般cheesecake唔同,佢哋嘅cheesecake相对软身口感非常Creamy,食落有好重嘅云呢拿香。