2022-10-05
自从上年同同事误打误撞食过观塘渌鼎记后念念不忘,难得有一间黑洞食完会哗哗声话好饱,见旺角开左分店,约埋放工去食过。 旺角新店同观塘一样,餐厅面积好大,环境宽敞舒适,座位够阔落,格调装潢,晚市火锅放题好受欢迎平日都全场爆满。无限时半自助火锅套餐好吸引,我地拣左鳌拜套餐(四位起)套餐有齐前菜、刺身、生腌(龙虾、鲍鱼、虾)、主菜五选一(鸡煲/酸菜鱼/水煮牛肉/烤鱼/椰子鸡) 食,食完再打埋边炉,啱晒好痕友,食完劲饱👍😋 ❣️生腌龙虾刺身、天使虾、鲍鱼~见到呢盘野已经超值👍❤️,以泰式酸辣汁生腌,啖啖肉,酸酸辣辣好开胃又惹味😋😋 ❣️时令刺身~大大盘象拔蚌薄切,鲜甜爽口弹牙,好高质😊 ❣️主菜点了烤鱼,够晒香辣惹味 ❣️前菜:黄金鱼皮~咸蛋黄炸鱼皮,香脆可口,邪恶之选👍另外豉椒鹅肠~三色椒炒鹅肠,豉椒味浓郁,好惹味😊 ❤️汤底点都会拣-美人花胶锅补充骨胶原,将龙虾头放埋入去,鲜味十足,一人整返碗,饮完头啖汤,先落料打边炉。 跟餐火锅配料: ❣️现切牛拼盘~砌到火山甘劲靓,有和牛、牛小排、牛舌和牛柳粒,油花足,牛味浓郁👍👍👍❣️打胸口油牛丸❣️现切沙巴趸❣️手工紫菜响铃❣️蔬菜篮(水莲、羽衣甘蓝、粟米仔、娃娃菜、南瓜
❣️时令刺身~大大盘象拔蚌薄切,鲜甜爽口弹牙,好高质😊
❣️主菜点了烤鱼,够晒香辣惹味
跟餐火锅配料:
❣️打胸口油牛丸
❣️现切沙巴趸
❣️手工紫菜响铃
❣️蔬菜篮(水莲、羽衣甘蓝、粟米仔、娃娃菜、南瓜)
🌟🌟食晒上面啲拼盘未够喉,可以用手机QR Code落单任叫指定放题火锅肉类,包括安格斯极佳级精修肥牛、美国安格斯牛肩胛、安格斯封门柳、伊比利亚黑毛猪、黑毛猪腩片、纽西兰羊肉片、鲜鸡件,啱晒食肉兽,海鲜有广岛蚝、沙白蚬、海虾、手打虾丸、墨鱼丸😊
❣️酱料、饮料、菜、火锅配料可以自己响自助区拎好方便,丸类、蔬菜类、饺类、面类、应有尽有,仲有自家制凉茶,最后每人可以拣Häagen-Dazs雪糕或熊仔柠檬茶一杯。
呢度任食套餐选择多,有120分钟同无限时任君选择,价钱$200-$488套餐都有,食物、材料新鲜质素高,坐得舒适,旺角方便又就脚,值得一试再试👍👍👍😊😋