2022-07-12
呢个Weekend同朋友揸车过港岛觅食😋兜兜下揾到条巷仔(谭臣道)有位泊街,就停低睇下附近有咩好西🤤最后拣左间好似fusion咁嘅新颖中菜🍚🥢一入到去装潢好似日本fushion中菜,有d omakasae嘅吧台设计、又有半露天chill位、亦都有大大张卡位任君选择。怕热嘅我当然拣左卡位慢慢叹~我地拣左午市精选套餐,有12个选择。最爱食邪恶嘢嘅我当然拣左佢个头抽安格斯干炒牛河🥩,睇个名已经流晒口水🤤我个keep fit朋友就好健康咁拣左日本地瓜🍠北菇蒸滑鸡转燕麦饭🍚等左唔洗10分钟就上菜,摆盘好精致,有开胃酸红白萝卜、店员会帮你点蜡烛🕯️热住好足料既瑶柱瘦肉冬瓜汤,仲有甜品系黑加仑子啫喱。前菜开胃爽脆,个汤keep住热辣辣呢点超级贴心!我个头抽安格斯干炒牛河🥩真系不得了😋牛肉超足料唔韧,河粉炒得条条分明酱汁均匀,好有镬气🔥我朋友个日本地瓜🍠北菇蒸滑鸡燕麦饭🍚都有惊喜!系用荷叶垫底蒸笼上,又香又有风味,淋上不可少嘅甜豉油,真系健康得黎又满足!👍🏻