2022-08-23 91 浏览
家姐又带我去食好野🥰今次去左位于鲗鱼涌一间日式居酒屋 环境舒服 我哋拣左坐吧枱可以望住师傅整嘢食😍 每道菜仲会由师傅逐碟上枱今次我地试咗佢嘅新推出嘅summer festival menu $698/1位 款款都好精致又高质❤✨唐扬炸鸡沙律🐓呢个并唔系普通嘅唐扬炸鸡咬开有惊喜原来系免治鸡肉仲加左好有咬口嘅鸡软骨 旁边沙律有除咗沙律菜仲有樱花虾海葡萄同紫菜😍✨西班牙红虾帆立贝多士🦐外型好似一旧寿司 最底层放左一块紫菜 上面放左一片烘到脆口嘅酸种多士 多士上面系一只鲜甜嘅西班牙红虾 最面层铺上一块好似啫喱嘅薄膜 同金箔做点缀 外型精致 口感丰富✨马里兰蟹肉芝士天妇罗🦀用紫菜包住蟹肉同芝士去炸炸衣好薄身 食落香脆 啖啖蟹肉✨糖心蛋·豚肉🐖用豚肉包住糖心蛋去烧 豚肉烧到香脆 入口有灰烧香味 糖心蛋蛋味香浓 好流心 好满足✨烧乌贼串·手指橘莎莎🦑乌贼爽口弹牙 配上莎莎酱 酸酸甜甜好开胃✨牛肋肉·生葵·海盐🐄/羊架·芥末籽🐑二选一)牛肉颜色粉嫩 入口软腍 有牛脂香羊架有炭烧味 入口唔膻 颜色粉嫩 肉质软腍配上芥末籽 味道酸酸辣辣🥰✨樱花虾稻庭乌冬🦐🍜卖相好靓 蕃茄仔 秋葵 樱花虾配上弹牙乌冬 冰冰

✨唐扬炸鸡沙律🐓

炸衣好薄身 食落香脆 啖啖蟹肉

✨糖心蛋·豚肉🐖

✨烧乌贼串·手指橘莎莎🦑
乌贼爽口弹牙 配上莎莎酱 酸酸甜甜好开胃

✨牛肋肉·生葵·海盐🐄/羊架·芥末籽🐑二选一)

牛肉颜色粉嫩 入口软腍 有牛脂香

✨樱花虾稻庭乌冬🦐🍜
卖相好靓 蕃茄仔 秋葵 樱花虾配上弹牙乌冬 冰冰凉 食落好清爽

✨北海道粟米雪糕·汤叶🌽
令人最深刻嘅甜品😍粟米型嘅雪糕
配上豆浆同来自日本嘅腐皮 入口好嫩滑 豆味好浓郁 旁边有炸过嘅稻穗🌾唔止系装饰 仲可以食嫁
口感好似爆谷 好好味🥰依个甜品系必食推介❤️