2022-06-20 18 浏览
同朋友放假去浅水湾游水,游完水之后就去咗浅水湾新开嘅商场度行吓同埋医肚,发现咗有串烧嘅日本餐厅!啲座位好宽阔,餐厅嘅装修优雅,仲有埋房仔可以三五知己一齐去食饭~ 我哋就坐咗喺落地玻璃窗边,享受宁静嘅晚上!我哋叫咗和牛乌冬(RIBEYE UDON),寿司拼盘十贯(Sushi Platter) ,烧牛舌(OX Tongue),烧海鳗(Grilled Eel) 和牛乌冬既和牛好好味!真系超级滑,侍应上菜嘅时候个和牛仲系粉红粉红,可以自己滚到钟意嘅熟度,乌冬都好弹牙!寿司拼盘十贯有三文鱼,白身鱼,拖罗,鱼子同埋海胆,全部都好新鲜好好味!特别系鱼子同海胆!真心好正!大赞烧牛舌,烧得超级香!系超级弹牙保留到入边嘅肉汁!真系必食之选烧海鳗都烧得特别香脆,成个海鳗好香口,第一次食呢一种口感!超级美味!

我哋就坐咗喺落地玻璃窗边,享受宁静嘅晚上!