2024-12-05 127 浏览
今日放工约左朋友系铜锣湾食饭,见呢间餐厅网上评价都唔错,就决定试下究竟系咪真系咁好食。👩‍🍳🍽我地叫咗两道主菜,分别系醉蟹意粉同香脆牛肋骨,真系好正!🤤DRUNKEN CRAB PASTA $258:呢道菜系用雪蟹、绍兴酒、鸡油同墨鱼意粉做嘅。意粉煮得啱啱好,配上浓郁嘅鸡油同绍兴酒,带出咗雪蟹嘅鲜味。每啖都充满咗海鲜嘅香气,加上少少酒香,好特别!🦀🍝CRISPY SHORT RIB $268:呢个香脆牛肋骨系用牛肋骨、山楂汁、香草碎同焦黄油做嘅。牛肋骨外脆内嫩,山楂汁酸甜开胃,香草碎同焦黄油增加咗层次感。呢道菜系我嘅最爱,啲味道配搭得啱啱好,食完令人回味无穷!🥩🍋呢间餐厅嘅店员上菜时都会清晰解释每一道菜嘅材料同推介点样食会更好味,真系好贴心!😊👍 环境亦都好舒服,服务态度亲切友善,值得再嚟试其他菜式。总括而言,呢次用餐体验非常满意!✨

我地叫咗两道主菜,分别系醉蟹意粉同香脆牛肋骨,真系好正!🤤

2024-12-05