2024-12-13
铜锣湾呢个地方真系美食云集,今日我哋食嘅呢间日本居酒屋我俾咗好大嘅惊喜我哋!嗱嗱临同大家分享吓先!刺身盛我哋叫咗一个刺身拼盘,里面有带子,吞拿鱼腩,拖罗,油甘鱼,赤虾,海胆等等,不得不说佢哋嘅用料全部都好讲究,每一款都好好味!印象最深嘅系佢个带子,好鲜甜!另外赤虾都好正,咬落去软软糯糯,够晒鲜美!安格斯肉眼厚烧呢个肉眼烧都唔错,佢选用嘅系高质嘅安格斯牛,而里面就包裹住葱丝,安格斯煎到脆脆地,咬落去啲牛肉汁混和住葱嘅清香一齐并发出嚟,口感好丰富!烧鸡皮佢哋嘅烧鸡皮好特别,唔会好似外边咁一串串烧,而系一片片咁样摊薄嚟烧!所以个鸡皮特别薄同脆!不错!牛肉卷鹌鹑蛋呢个系店员推介嘅其中一串烧,果然有惊喜!佢系用牛肉片卷着一粒鹌鹑蛋,呢个搭配好新鲜!外层嘅牛肉有少少脆身,里面嘅鹌鹑蛋咬落好Creamy,两者融合得相当好!大赞!海胆蟹柳乌冬呢个乌冬绝对值得一试!佢个乌冬系冻嘅,每一寸都包裹着海胆,而且佢哋用嘅海胆好高质素,好Creamy又好香浓!我哋九秒九已经食晒!厚岸蚝最后我哋都嗌咗两只蚝,佢哋选用嘅系日本嘅厚岸蚝,佢只蚝好大只,而且系新鲜到食之前都仲系郁紧嘅!上面点缀左一啲酱汁同埋大大粒嘅虾子,
刺身盛
安格斯肉眼厚烧
烧鸡皮
牛肉卷鹌鹑蛋
海胆蟹柳乌冬
厚岸蚝
最后我哋都嗌咗两只蚝,佢哋选用嘅系日本嘅厚岸蚝,佢只蚝好大只,而且系新鲜到食之前都仲系郁紧嘅!上面点缀左一啲酱汁同埋大大粒嘅虾子,一啖咬落去超级鲜味!
讲真,呢间餐厅真系很不错,睇得出佢哋真系好用心咁样去为食客提供最优质嘅食物!就算喺铜锣湾呢一个美食汇聚嘅地方都绝对可以占一席位!推荐大家下次经过铜锣湾都可以嚟试吓,保证你唔会后悔!