2021-12-17
📍海胆仔新蒲岗有间日本餐厅,价钱平民,但系佢既海胆,生蚝甚至定食都好高质🤩🤩👅倍化带子呑海胆 $88呢个一定要叫,上碟已经好吸引🤤带子好厚包住海胆,外面既紫菜仲系脆口,带子同海胆都鲜甜,同时唔会抢左大家既味道,反而仲几夹😍👅日本厚岸生蚝 $68厚岸生蚝出名肉质肥厚,见佢肚腩几饱满就知😋食落甘香,滑捋捋,又有海水味,好新鲜🤤👅日本令和生蚝 $68令和生蚝劲大只,同手掌差唔多size,生蚝入口连埋海水🌊,完全无腥味,大只到分左几啖先食到😂钟意食生蚝既朋友一定要试下呢只💁🏻♀️👅爆胆丼 $168巨量海胆,每一啖海胆都系甘甜,完全做到一啖饭一啖海胆既份量,寿司饭好食,醋米比例合适,珍珠米有咬口👍🏻呢个丼真系好令人回味❤️🔥👅照烧鱿鱼筒 $78鱿鱼大只,烧出黎唔干,厚身但唔韧,做小食一流 👅带子刺身 $45/3只,珍宝赤虾 $38/3只带子肥厚鲜甜,每一粒都系大大只,好享受每一啖都系新鲜既感觉🥰珍宝赤虾好巨型,爽口弹牙😋👅烧左口鱼边丼 $98我自己系烧左口鱼边既狂魔,左口鱼上面有黑松露,本身烧左口鱼边已经劲好食,加埋黑松露系一个新冲击💥炙烧既油香配黑松露,大家一定要试下🤤🤤
👅倍化带子呑海胆 $88
👅日本厚岸生蚝 $68
👅日本令和生蚝 $68
👅爆胆丼 $168
👅照烧鱿鱼筒 $78
鱿鱼大只,烧出黎唔干,厚身但唔韧,做小食一流
👅带子刺身 $45/3只,珍宝赤虾 $38/3只
👅烧左口鱼边丼 $98