2024-07-31 64 浏览
🦖石板烧日本料理 高质牛肉大盛✨九龙城除左食泰国菜,仲有好多间高质小店👍🏻今次试左一间左石板烧日式烧肉,质素相当唔错!✨尊上烧肉2人前($598)可以食到三种肉,油脂分布/牛味各有特色~店员提议由淡至浓嘅顺序开始食:日本猪梅肉、澳洲封门柳、美国顶级牛小排,大满足🥰石板烧嘅好处系可以自己控制牛肉生熟度,达到最理想状态✨前菜是日前菜系炸饺子、皇帝蟹柳同辣带子裙边炸饺子好有惊喜,炸得外脆内软,加埋甜辣酱汁超开胃皇帝蟹柳配柚子汁、辣带子裙边好新鲜,微辣好味~✨ 樱花虾味噌汤+沙律味噌汤非常浓郁,虾嘅份量相当多;而沙律菜好新鲜,日式芝麻酱好开胃✨主菜重头戏‼️拼盘有三款肉分别系:日本猪梅肉、澳洲封门柳、美国顶级牛小排猪梅肉味道油脂比较重,冇猪骚~封门柳肉味最浓,脂肪比较少,一d都唔韧,仲好软腍而我最中意就系牛小排,油脂分布好靓,入口即溶完全冇筋!食到中段开始有啲腻,可以烧吓蔬菜菇类~加埋啲烧肉汁落去,味道唔错✨普洱咖啡+甜品普洱咖啡好好味😋味道夹,茶具都好精致~而甜品真系100分,本身我好中意抹茶茶味非常浓郁,绿茶控必试👍🏻

🦖石板烧日本料理 高质牛肉大盛✨

✨尊上烧肉2人前($598)
可以食到三种肉,油脂分布/牛味各有特色~

✨前菜
是日前菜系炸饺子、皇帝蟹柳同辣带子裙边
炸饺子好有惊喜,炸得外脆内软,加埋甜辣酱汁超开胃
皇帝蟹柳配柚子汁、辣带子裙边好新鲜,微辣好味~

✨ 樱花虾味噌汤+沙律

✨主菜
猪梅肉味道油脂比较重,冇猪骚~
封门柳肉味最浓,脂肪比较少,一d都唔韧,仲好软腍
而我最中意就系牛小排,油脂分布好靓,入口即溶完全冇筋!

✨普洱咖啡+甜品
普洱咖啡好好味😋味道夹,茶具都好精致~
甜品真系100分,本身我好中意抹茶
茶味非常浓郁,绿茶控必试👍🏻