2018-05-18 364 浏览
今次系我第一次黎别天神,之前听朋友讲过好味,但一直未有机会试。我叫左个虾味噌豚滑汤面,味道好好。先讲左佢个汤底先,系用高压煲煲出来既猪骨汤黎,所以汤底系奶白色,好浓郁同好味。然后佢既面系比较幼细既,师傅煮面时时间控制得好好,所以面既口感刚刚好,唔会太腍或硬!佢成个汤面同d虾味道好夹,hkd85 平靓正!而老板亦都好细心,佢每张台都放左唔同种类既配料俾客人自由配搭,包括有芽菜、蒜末、五香粉、拉面胡椒、芝麻、姜丝同醋,真系好齐全! 但佢地既服务态度就真系麻麻,当时我因为身体唔太舒服,需要饮暖水,而我见到佢地系有热水既,我问个待应拎暖水,佢同我讲话得冰水,之后我话热水都得,但佢话唔方便俾!

虾味噌豚骨汤面
虾味噌豚骨汤面