2022-12-13 70 浏览
12月真系有好多好多唔同既聚会, 生日饭, 聚会饭, 节日饭, 但就好多时都系食西餐为主, 所以今日就转一转食下中菜😄呢间位于湾仔甲级位置有间专食广东菜既餐厅, 入边有上下两层, 格局亦有多间私人房间或者一般堂食, 岩哂同屋企人或朋友一齐黎食!炖汤🥣首先黎一个炖盅盛载住既老火炖汤, 全无味精新鲜制而成, 入口暖粒粒, 滋润极至☺️美极香煎龙趸球🐟开始时以为真系球状, 原来系片状, 咸香酱油完全入龙趸肉内, 而且肉质肥美, 相当Juicy, 系必点之选!!😋果干咕噜肉🐖 咕噜肉完全冇骨方便食用, 酸汁同样地完全进入哂肉内, 令人食到一件接一件🤤脆皮牛脸肉🐄 炸得黄金般既外观颜色, 外层系用脆酱粉轻炸而成, 而内里牛脸肉原来忟左4个几钟, 入口非常软淋, 食落立即溶化系口内, 而且充满骨胶原既感觉☺️终极小炒皇🥬加上鲜虾球同带子一齐炒既小炒皇好有获气, 我地就配埋米粉黎食送菜一流!桂花咸鱼蓉炒米粉🍜外观平平无奇既炒米粉估唔到可以做得咁出色, 米粉炒到极奇干身, 但食落香口又唔会好干因为配料同米粉内里都好湿润, 而呢个份量2个人食绝对足够👍🏾桂花糕🍮4件大大件, 晶莹剔透, 入口滑溜, 细少既纪

炖汤🥣

美极香煎龙趸球🐟

果干咕噜肉🐖

脆皮牛脸肉🐄

终极小炒皇🥬

桂花咸鱼蓉炒米粉🍜

桂花糕🍮
4件大大件, 晶莹剔透, 入口滑溜, 细少既纪籽咬落有一丝丝既籽肉, 相当细致😊

店员对食物有相当既认知令我觉得敬佩, 描述食物时准确精致👍🏾