2024-12-04
旺角有间串烧舖不错,而且款式十分之多,所以今日就同朋友去食,我哋两个都冇失望到好彩早少少嚟,因为都几多人。牛舌芯好软熟口感,牛胸爽比较少用烧嘅方法嚟食,都系好爽口嘅感觉。羊架$48冇谂过会有两件,肉质都正常。泡菜五花腩冇谂过依个都几辣,猪肉烧得好香口。豚肉芦笋卷,薄薄猪肉片卷新鲜嘅芦笋好吸引,鸡皮墨鱼滑几弹牙,而且有少少鸡皮嘅脆口。海鲜叫咗两款广岛蚝两只和日本活北寄贝,都几大只,而且够新鲜。尖椒皮蛋烧豆皮,冇谂过入边啲尖椒几辣好惹味,香草蒜蓉包就正常劲多蒜蓉。当然除咗食肉,我哋都有食蔬菜蒜蓉茄子、盐烧淮山、牛油芝士焗芦笋都几新鲜,而且唔会十分之干身。甜品就叫咗芝士年糕,蜜糖烧菠萝前者比较烟靭,后者都几香甜。我哋各自叫咗一杯饮品爆柠柠檬茶和百香果,慢慢坐喺度食嘢气氛都唔错。