2018-11-04
前几日同三位嗜蚝如最大乐趣既朋友一齐去蚝一场 简咗有蚝皇坐镇既 八蚝吧 一于黎返场与蚝既浪漫相遇 好彩一早book定位 餐厅🍴已经好full 餐厅安排咗我地坐一张近门口既位置 够哂光线方便影美食相😋黎餐厅既主要目标当然系食蚝 我地嗌咗三款唔同既蚝 Legris Majestic Ostra Regal 合共十二只 一人三只 望住师传整蚝 手法相当纯熟 也好干净俐落 开蚝个阵亦会将带子位切断 真系几贴心 卖相好完整 味道带海水🌊味又唔系话太腥太咸 加埋柠檬就岩岩好 系几新鲜 同多汁饱满 感到满足😆意大利巴马火腿蜜瓜🍈巴马火腿不是死咸 肉浓齿颊留香 餐厅用上鲜甜多汁既蜜瓜中和高级既意大利🇮🇹巴马火腿既咸味 极薄既蜜瓜片 一咸一甜恰到好处 配上新鲜既罗勒叶做伴菜 好清新既前菜🥗西班牙海鲜炒饭🍚份量足够3个人分享 同平时系出面食到干身既西班牙炒饭有少许分别 依个炒饭是加入芝士白汁等酱汁 有点似烩饭 讲到海鲜就唔可以唔讲佢几咁真材实料 有青口 巴马火腿 蚬 鱿鱼🦑同大虎虾🦐等等 当中加左几种蔬菜如青椒 红椒同番茄🍅 令依个海鲜饭除左多左色彩更富营养价值 提升口感层次🆙成餐饭我地都好满足🤩 有靓蚝
巴马火腿不是死咸 肉浓齿颊留香 餐厅用上鲜甜多汁既蜜瓜中和高级既意大利🇮🇹巴马火腿既咸味 极薄既蜜瓜片 一咸一甜恰到好处 配上新鲜既罗勒叶做伴菜 好清新既前菜🥗 西班牙海鲜炒饭🍚
份量足够3个人分享 同平时系出面食到干身既西班牙炒饭有少许分别 依个炒饭是加入芝士白汁等酱汁 有点似烩饭 讲到海鲜就唔可以唔讲佢几咁真材实料 有青口 巴马火腿 蚬 鱿鱼🦑同大虎虾🦐等等 当中加左几种蔬菜如青椒 红椒同番茄🍅 令依个海鲜饭除左多左色彩更富营养价值 提升口感层次🆙 成餐饭我地都好满足🤩 有靓蚝之余仲有好食既主菜🥳 侍应都好有礼貌同好仔细咁介绍🤓