2023-01-04 56 浏览
唔食得辣又钟意食辣嘅我,间唔中都会食下川菜过下口瘾,坊间咁多川式餐厅🍴,又系唔系间间都啱我口味呢,原来最好嘅永远都系在附近,楼下颂富商场呢间川川辣辣,平时经过都忍唔住停低观赏下个餐牌,睇吓有咩啱食,见到个酸菜鱼真心觉得好吸引,今晚收工专登过嚟食,其实都真系好多选择,不过首先都系拣佐一份例牌酸菜鱼先,鸡煲都好似好正咁,又叫佐半只,炸馒头冇可能唔嗌埋,配多两碗白饭,再加杯红豆冰同豆浆,未食先兴奋🥰,酸菜鱼好快上枱,例牌份量都咁多,唔敢想像大份系几大,首先试佐饮个汤先,好好饮,我嗌佐少少辣,酸酸辣辣的味道,好正,啲鱼好新鲜好嫩,下面铺满芽菜莴苣等等好多配料,送饭一流,再试下鸡煲,又系另一种唔同嘅感觉,非常之惹味,会越食越开胃,原本仲担心份量太多会唔会食唔晒,点知最后清晒,炸馒头细细件好得意,炸到外脆内软,加埋炼奶,红豆冰同豆浆完全做到解辣作用,亦都好好饮,下次会再帮衬试埋其他菜式
唔食得辣又钟意食辣嘅我
,原来最好嘅永远都系在附近
,炸馒头细细件好得意,炸到外脆内软,加埋炼奶
2023-01-04
  • 酸菜鱼