2022-07-13
有无少少奇怪上回无介绍拖罗?今次介绍返~唔系喺间间日本餐厅都肯食拖罗,怕唔新鲜会腥😗鮨上一嘅拖罗我系推介嘅!新鲜👍🏻好味👍🏻连赤身都唔错👍🏻👍🏻饮食纪录:(左至右、上至下)上:产地直送本鲔中拖罗寿司&炙烧特级大拖罗寿司Bf好捧场依度嘅中拖罗寿司,够新鲜,入口即溶👍🏻我就比较钟意炙烧特级大拖罗寿司(火炙控),睇完拖罗色泽嘅变化已经好吸引,火炙后油脂更丰富,溶化嘅感觉更强劲,配埋上高嘅脆脆(牛蒡?)口感非常丰富🤤🤤🤤下:产地直送本鲔赤身酱油渍寿司酱油渍同𠝹纹巧妙地令本身脂肪含量较少嘅赤身食落肉质无咁实,增加q弹感最近食嘅炙烧特级大拖罗寿司,多咗𠝹纹!入口更溶化🤤呢度系keep住嚟嗌同一样嘢食久唔久都有小惊喜❤️🔥矶之雪昆布北海道海胆吞拿鱼蓉军舰海水味浓郁浓郁嘅海胆铺喺棉棉嘅吞拿鱼蓉上面,一啲都唔腥,而且鲜味十足,入口溶化🤤吞拿鱼蓉上洒咗七味芝麻,欣赏依啲细微位👍🏻两片薄脆嘅紫菜夹住寿司,增加寿司质感🤤🤤依度嘅烧物我第一轮介绍过少少,通常食到后段都忘记影相,除咗烧豚肉串,亦推介烧三文鱼腩鳍😋唔系烧三文鱼鳍而系三文鱼腩鳍!油脂丰富,外枝烧得香脆,肉身入口即溶😋烧鸡泡鱼干
饮食纪录:
(左至右、上至下)
上:产地直送本鲔中拖罗寿司&炙烧特级大拖罗寿司
下:产地直送本鲔赤身酱油渍寿司