想买享乐好耐 不过真系好远...见雪柜啲包包清晒 系时候买啲番黎🤤呢到每一款包都写明晒有冇糖,奶,牛油,鸡蛋🥛🧈🥚有啲好好 仲要系纯素😍汤种贝果嘅口感比较似面包 唔够烟韧冇乜咬口😟但系有样嘢几钟意 有馅嘅位包相对比较薄 焗完之后会变到劲脆 好正‼️.汤种松露芝士贝果🖤💛 $18第一次食黑松露味嘅面包🥯呢个配搭真系好特别✨一打开胶袋就闻到劲香嘅松露味🤩内馅系意大利黑松露酱🇮🇹同忌廉芝士😎酸酸甜甜同松露又几夹🤤不过可能忌廉芝士嘅比例比较多 所以芝士味会比较出🧀贝果面头仲洒咗啲可可粉 味道更加丰富🍫但系整体食落松露味唔算太浓🙈.汤种手工芋泥贝果💜🤍 $16我本身好钟意食芋泥,紫薯,地瓜🍠每次见到有呢啲馅嘅包一定会买🥰睇食评见到啲人话佢偏甜 虽然佢写住糖少于5% 但系食落都真系几甜 不过系接受到嘅😝我估个芋头馅应该加咗几多奶落去整 奶香味几浓🥛有啲似台湾芋头奶嘅味🤫我谂雪冻佢食嘅话应该会几似香芋雪糕🍦但系觉得佢冇咗天然嘅芋头味 少甜番啲啲应该会更加好食🤏🏻.汤种伯爵麻糬奶茶贝果🤎🖤 $18佢地用咗斯里兰卡伯爵茶🇱🇰加埋黑糖麻糬🤤好香浓嘅茶味 黑糖味都好出😋个内馅仲有奶酥😍所以食落好似饮紧珍珠奶茶
汤种贝果

汤种松露芝士贝果🖤💛 $18
汤种松露芝士贝果

汤种手工芋泥贝果💜🤍 $16
汤种手工芋泥贝果

汤种伯爵麻糬奶茶贝果🤎🖤 $18
佢地用咗斯里兰卡伯爵茶🇱🇰加埋黑糖麻糬🤤好香浓嘅茶味 黑糖味都好出😋个内馅仲有奶酥😍所以食落好似饮紧珍珠奶茶咁😎呢个麻糬口感都几烟韧 不过就比较黏🙈虽然馅有啲偏甜 但系贝果size唔算好大 都唔会好溜😚
汤种伯爵麻糬奶茶贝果

台湾紫薯QQ💜🤎 $26
馅料用咗原条台湾紫薯 冇额外加糖😋但系食落都几甜 可能因为个麻糬/包体甜🤣面包好松软🥰不过麻糬唔系好烟韧好QQ嘅口感 佢好水好稀 我唔太钟意😩但系成个包嘅紫薯味都几浓💜除左内馅 面头仲有好多紫薯粉 紫薯味好清甜✨最特别系个包仲加左好多黑芝麻粒 所以除咗紫薯味 仲有好香嘅芝麻味🖤
汤种贝果
汤种松露芝士贝果