2020-02-11
今日黎到位于佐敦既一间中菜馆,环境好宽落,装修仲好靓好高雅,即刻带埋朋友入去坐低慢慢食☺️~ 我地叫左两个小菜、两个主食。分别系:「三丝捞面」卖相非常吸引,有萝卜丝、青瓜丝、芫荽,够哂健康,手撕鸡用咗芝麻同埋麻酱黎调制,好入味!😍「XO酱鲍鱼捞面」呢个原来系中菜馆嘅特色菜,XO酱系自家制,配合少少鲍鱼汁,令到捞面口感好丰富,捞面都带点弹牙,鲍鱼好爽口,两者原来系绝配呀!🤣「葱油鸡」两样材料-葱同麻油,都系我好钟意架。只鸡好嫩滑,咬落去口感十足,煮得好入味,葱同埋麻油瞬间喺口入边溶化。「菠萝咕噜排骨」菠萝汁好开胃,酸酸甜甜咁,令我哋胃口大增,个排骨炸得外脆内软,好有香港大排档小菜嘅风味~ 🥳每个小菜仲跟一碟油菜又健康贴心,菜心好嫩又爽口,点少少蚝油嚟食,鲜味大增。😘💓仲有餐厅既麦茶都好好饮,我觉得好有诚意呀🤣👍🏻
我地叫左两个小菜、两个主食。分别系:
三丝捞面
XO酱鲍鱼捞面
葱油鸡
菠萝咕噜排骨
菜心
仲有餐厅既麦茶都好好饮,我觉得好有诚意呀🤣👍🏻
麦茶