2023-04-04 6193 浏览
朋友长期介绍呢间系铜锣湾嘅Teppan-yaki, 经网上订座提早5分钟到, 店员就示意要门外等, 过咗十分钟好奇问下仲要等几耐, 然后反问我地做乜唔入去, 未食先体验打折扣, 好彩食物质素真系好好烧羊奶芝士 - 见到黑板有就试试佢, 外层非常香脆, 加埋蜜糖中和咸味, 非常好食牛胸腹肉 - 非常浓郁牛味, 肉质软腍好juicy, 加埋蛋黄汁更滑白子 - 都系限定时令菜式, 表面带少少焦香内里软绵creamy, 惹味冇鱼腥盐烧牛肠 / 牛舌 - 不得不赞师傅对火候同调味既掌握, 呢碟牛肠唔会过咸唔会韧, 体现到功力日式奄列炒面 - 加咗鱿鱼更加有咬口, 蛋香包实炒面, 加埋酱汁食到停唔到口豚肉大阪烧 - 松软有厚度, 夹杂蛋香面粉香, 非常高质都只系68蚊, 难怪每枱必叫 要闹既仲有啤酒杯洗得唔干净🙈系仲有好多空枱, 店员不停有意冇意催我地交枱, 夹起最后一旧就立即收碟, 入座同餐牌都冇提过2小时用餐, 服务体验呢部分好扣分, 浪费师傅用心烹饪既成果

烧羊奶芝士

牛胸腹肉