2天前
最近天气冻冰冰梗系要打边炉啦,今晚我哋就去咗旺角嘅一锅堂试吓佢哋嘅饮食边炉,听朋友讲质素都唔错㗎😌我哋拣咗咗Level 4呢个套餐,最抵嘅系佢竟然有日本黑毛和牛任食,系任食啊‼️😍而价钱都系每人三百几咋🤭同一般任食火锅一样,外边有唔同嘅配菜、饮品同雪糕俾你尽情拣😌汤底方面都有好多选择㗎,我哋就拣咗比较特别嘅喇沙汤底🥘珍珠贝🐚 沙白🐚贝类都好新鲜,肉质滑嫩,鲜味十足,简单烫一烫就已经好好味😋小元贝🐚鲜甜可口,肉质软滑,渌完之后味道更加突出,钟意食元贝嘅朋友仔千祈唔好错过😌虾滑🦐虾滑弹牙口感好,食到虾肉嘅鲜甜,搭配汤底一齐食正到爆😋黑松露墨鱼滑🦑带有墨鱼香味,口感有啲嚼劲,黑松露味道仲好香添😌瑶柱元贝滑🤍味道浓郁,渌完之后释放出瑶柱嘅鲜味,真系好满足,个人非常喜欢😍八吋长蟹棒🦀几乎有成只前臂咁长,真系好夸张🤭钟意食蟹棒嘅人士必叫‼️白萝卜🤍白萝卜渌到半透明,甜味十足,能够中和火锅嘅油腻感,食完肉之后要食啲蔬菜莴笋💚莴笋清脆爽口,渌一阵就熟,吸收汤底嘅味道,系健康又美味嘅选择,令整餐饭罪恶感冇咁重🤭落单时候两款安格斯同日本黑毛和牛我哋都有叫嚟试吓,当然系黑毛和牛完胜啦🤭我哋最后都encore咗两
汤底方面都有好多选择㗎,我哋就拣咗比较特别嘅喇沙汤底🥘
珍珠贝🐚 沙白🐚
贝类都好新鲜,肉质滑嫩,鲜味十足,简单烫一烫就已经好好味😋
小元贝🐚
虾滑🦐
虾滑弹牙口感好,食到虾肉嘅鲜甜,搭配汤底一齐食正到爆😋
黑松露墨鱼滑🦑
带有墨鱼香味,口感有啲嚼劲,黑松露味道仲好香添😌
瑶柱元贝滑🤍
八吋长蟹棒🦀
几乎有成只前臂咁长,真系好夸张🤭钟意食蟹棒嘅人士必叫‼️
白萝卜🤍
莴笋💚
落单时候两款安格斯同日本黑毛和牛我哋都有叫嚟试吓,当然系黑毛和牛完胜啦🤭我哋最后都encore咗两三转,出嚟嘅质素始终如一,一样咁靓🤩
呢度嘅性价比真系唔错,三百几蚊有咁多款嘢食拣最重要系咩呀?系有黑毛和牛啊😍抵到咁去边度揾呀?🤭如果系晚市 9点入座,仲即刻减多$20再增加 30 分钟😍
🤑 人均消费:~$340
🤩 推荐指数:7 / 10
📍 餐厅资料:一锅堂 (琼华中心) (旺角)
旺角弥敦道628号琼华中心6楼
喜欢我的食评请Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.lifestyle
#lifestyle #hklife #foodie #foodiegram #foodielife #hkblogger #hkbeautyblogger #beautykol #hkinfluencer
#hkbeautyinfluencer #hkkol #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去处 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #打边炉 #任食 #黑毛和牛 #琼华中心 #旺角美食 #任食边炉 #一锅堂