2023-05-27
尖沙咀不嬲出咗名食饭多选择,但通常都系大路嘅中西意日韩,今次我哋就打破呢个框框,去咗峇里堂食印尼菜🤭峇里堂海鲜煎🦑 $88一上枱就成座山咁🤣 最底下嘅系主角海鲜煎蛋,面层就有大量芽菜,青瓜,仲有几块虾片,蛋煎到有少少㶶边,蛋香都好浓郁,海鲜就有鱿鱼、带子、虾,搭埋面层嘅配料同酱汁,单食就口感丰富,送饭亦都好惹味双色咖央多士 $40双色加埋卖相摆盘已经好吸睛,味道更加系估佢唔到咁好食🤤 微热嘅面包连埋咖央酱,夹住一块有适当厚度嘅冻牛油,食落去真系冰火交融🥴 好味到会忍唔住想叫多碟🫣不变。招牌巴东牛肉 $149呢款个汁带有椰香,有少少蕃茄味,食落微辣,超啱送饭😋 牛肉都有5大嚿,而且每嚿都好软身,非常好送饭金贝饭 $34我哋觉得成餐饭最正系呢个饭,金贝饭系一种由香茅、柠檬叶、姜黄筝多种香料,混合新鲜椰汁制成嘅饭,食落粒粒分明,味道清新,香而不腻😍😍峇里·日落🌅 $54一款都几Iɢᴀʙʟᴇ嘅饮品,由柚子、蝶豆花、蜂蜜、忌廉鲜奶制成,味道酸酸甜甜,劲开胃😙如果想食印尼菜但又顶唔顺传统印尼菜嘅浓味或者香料味,呢度相信系一个好选择,感觉呢度有为咗迎合香港人嘅口味作出少量微调,啱哂想食印尼菜又怕太浓
峇里堂海鲜煎🦑 $88
金贝饭 $34
金贝饭
峇里·日落🌅 $54
峇里·日落
如果想食印尼菜但又顶唔顺传统印尼菜嘅浓味或者香料味,呢度相信系一个好选择,感觉呢度有为咗迎合香港人嘅口味作出少量微调,啱哂想食印尼菜又怕太浓味嘅你😉