2022-06-23
💖经过尖沙咀,今晚做外卖仔🥡。呢间越南菜$58起,仲有各种特色饮品同小食,好似唔错咁,今晚就试下!1️⃣极品牛三宝汤河粉🐂 $70💖好足料!有好多块牛肉、牛展同牛丸🍡,汤同面🍜会分开放。其实本来系生牛肉,不过拎到翻去变左熟嘅🤣,但肉质都够嫩,而且肥瘦相间,脂肪位唔会多!牛丸弹牙,我就最钟意牛展,大大块又烟靭鲜香🤤。软淋嘅河粉吸收🧽左汤底就更香,但食落唔会咸🧂。2️⃣越式猪颈肉捞檬🐷 $64💖推荐!大大块嘅猪颈肉咬落肉质爽口,边皮微脆,脂肪位唔会油腻。软嫩嘅捞檬配上胡萝卜丝🥕、青瓜丝🥒、芽菜、炸蒜粒🧄同炸花生🥜,口感丰富又清新,最啱夏天食!炸蒜粒同炸花生令捞檬好香口,最后淋上酸甜嘅酱汁就更开胃。3️⃣越式炸虾饼(细)🍤 +$29💖买主食可以追加小食,我要左炸虾饼。爽口嘅虾肉🦐出面系微脆嘅外皮,配上酸甜酱更开胃~4️⃣越式香茅猪扒(细)🥩 +$23💖呢款外皮好香,肉质有嚼劲,油脂位香软,仲有香脆嘅炸蒜片🧄!5️⃣椰汁珍多冰🥥 +$12💖主食可以加钱配各种饮品,特饮就$12。我要左一杯珍多冰,绿色💚嘅珍多粉条Q弹爽滑,清香嘅味道中和左椰汁嘅甜腻,系我每次去越南餐厅都要饮嘅经典饮品!6⃣️鲜芒果西米露🥭 +$12💖呢
1️⃣极品牛三宝汤河粉🐂 $70
2️⃣越式猪颈肉捞檬🐷 $64
3️⃣越式炸虾饼(细)🍤 +$29
4️⃣越式香茅猪扒(细)🥩 +$23
5️⃣椰汁珍多冰🥥 +$12
6⃣️鲜芒果西米露🥭 +$12
💖呢杯都好足料,一啖饮落有软滑嘅芒果块、Q弹嘅西米露同香甜椰汁,就好似饮好味糖水咁🥣!
💖佢哋pack外卖pack得实净,好方便拎,系尖沙咀CP值唔错嘅餐厅!