2023-08-16 34 浏览
徳美寿司系港九新界都有分店,一共有6间。喺香港咁多日式料理餐厅嘅竞争之下,都有6间分店,就估到佢水准都唔会低。果然一放工拿拿声去到,已经差唔多满座!好彩一早book咗位。好欣赏佢虽然店舖唔大,但尊登设一个开放式吧台位,睇到四位师傅好忙碌咁处理紧刺身。感觉好专业!Menu嘅选择好多,真系要睇一轮先拣得落!我哋拣咗:👍🏼炸温泉蛋平时比较少见。食落完全无油腻感,炸粉亦好薄,外面脆里面软,最入就流心,食落感觉好有趣。而且食得出系日本蛋,因为新鲜蛋味好出!👍🏼牛油果软壳蟹手卷最正当然系好大嚿软壳蟹!而且炸得好够脆,正!寿司饭好标准,都唔会太醋酸,唔会太冻或太暖,掩盖材料味。👍🏼明太子茶渍饭极度推荐!特别系佢嘅明太子唔系散哂一堆酱咁,而系原条上!咁捞落啲汤到都唔会沉晒底!少少辣,加埋咸鲜味,加好香嘅茶渍饭,真系成碗连汤食哂!👍🏼田乐面豉烤茄子非常有惊喜!估唔到系甜甜地面豉,配烧香茄子如此夹。茄子亦都烧到外皮够香够干,但茄子肉就仍然好Juicy。谂埋单,原来仲有每人一小份甜品送。系芒果汁配牛奶布丁,画龙点睛!结论系,值得回头再食!

Menu嘅选择好多,真系要睇一轮先拣得落!我哋拣咗:

👍🏼炸温泉蛋

👍🏼牛油果软壳蟹手卷

👍🏼明太子茶渍饭

👍🏼田乐面豉烤茄子

结论系,值得回头再食!