3天前
难得放假,同朋友仔喺大围踩完单车🚴就揾到呢间日本餐厅🧑🍳一入到嚟间餐厅,感觉上就好似日本嘅居酒屋一样,好有格调,好有温暖嘅感觉🔥眼仁奈刺身 ($178)第一次听到呢种鱼嘅刺身,好奇心驱使下嗌咗嚟试🤤摆盘已经好靓!一片一片切得好薄🔪食落去好鲜甜,肉质好爽口!海胆吞拿鱼蓉卷 ($158)本身自己中意食海胆,朋友仔又中意食吞拿鱼,系Perfect Match之选!成旧卷摆落口嘅一瞬间,啲吞拿鱼蓉入口即化,海胆嘅鲜甜同吞拿鱼嘅油脂香好夹,一试难忘🤤鸡翼串烧 ($28)& 白鳝串烧 ($58)跟住嗌咗呢两个串烧试吓,白鳝外脆内软,鸡翼味道不错,不过不失👍🏻汁煮牛舌 ($98)开头都冇咩太大期望,单纯系见个名有趣想试吓👻上到台面啲香味即刻涌埋嚟🫣 本身以为应该好韧,但系佢将牛舌整到好似牛肋肉一样,好软身好入味 👍🏻酱汁好特别!甜得嚟又带少少辣🤏同个萝卜牛舌系绝配!牛肉稻庭乌冬 ($88)食完啲前菜寿司,都要食返个主食嘅!乌冬食落有咬口,汤底正常,至于个牛肉好嫩好滑,不错不错👍🏻*****隐藏Menu*****听闻呢度有个隐藏菜单!基于好奇心就试下!原来系清酒🍶 $588 就可以嗌到!啱晒同班fr
就揾到呢间日本餐厅🧑🍳
眼仁奈刺身 ($178)
海胆吞拿鱼蓉卷 ($158)
鸡翼串烧 ($28)& 白鳝串烧 ($58)
汁煮牛舌 ($98)
牛肉稻庭乌冬 ($88)
*****隐藏Menu*****
听闻呢度有个隐藏菜单!基于好奇心就试下!
原来系清酒🍶 $588 就可以嗌到!啱晒同班friend嚟饮酒叙旧!
整体嚟讲食物质素不错,味道惊艳到我哋!同埋格调氛围都几好又够Chill !推荐一班朋友仔收工之后过嚟聚吓脚👍🏻