2024-09-09
今日嚟到尖沙咀又试吓我最钟意嘅素食餐厅💚呢排食得多大鱼大肉真系要清吓肠胃🤪 呢间餐厅好处系虽然主打Vegan菜色但系份量丰富而且好有营养🥰非常值得一试⭐️ Banyan 🌴呢款Salad Bowl有Tempeh Hummus同埋茄子🍆健康嘅蛋白同碳水平衡啱啱好💪🏻而且口感好丰富特别用咗印度地道既Amba sauce调味🇮🇳带芒果嘅酸甜口味好开胃🥭⭐️ Cedar 🎋另外一款Wrap有牛油果同埋烤南瓜🥑口感咬落去好Smooth 但系唔会太腻🎃用上Chipotle Sauce带微微既刺激感🌶️⭐️ Soup of the Day 🍲今日嘅蘑菇汤真材实料蘑菇香浓郁🍄🟫特别加上Flatbread Chips点黎食好香口🫓⭐️ Double Chocolate Walnut Brownie 🍫朱古力味浓郁得来唔会有甜腻嘅口感🤎 食到核桃真正既果仁香🌰⭐️ Lemonade 🍋天然嘅柠檬汁轻轻用蔗糖调味🍬配上薄荷同香茅既点缀好解渴🍀⭐️ Ginger Lemongrass Tea 🍵 香茅茶带点一丝丝嘅姜味🫚感觉好清新
⭐️ Banyan 🌴
⭐️ Cedar 🎋