餐厅: 一杯鐵板燒居酒屋
资讯:

2016-02-26 7294 浏览
本来今日系我地8婆谷食饭,点知……某人新年唔驶返工竟然话唔得闲出嚟,要返工嘅竟然重得闲过佢,真系大笑三声,哈…哈…哈…所以……最后得我同KAKA出黎,KAKA唔驶返工,所以佢就我去观塘食,我其实本来想因为就黎佢出走韩国而请佢去一杯食饭,最后佢唔俾我请佢虽然一杯喺商场入面,但系装修绝对似十足日式居酒屋,只系比真正居酒屋大好多倍,以前都试过lunch食一次,大约$120一个人,虽然贵,但系你绝对会觉得值得洋风白身鱼沙律 - KAKA想食鱼生,但系见到menu鱼生有点儿贵,所以,我就揾到呢款鱼生沙律俾佢食无谂过原来呢个鱼系咁好味,酸酸地,上面有一啲腌味洋葱,虽然我唔食洋葱,但系块鱼生片好大阵洋葱味,其实唔错,KAKA系咁食啲洋葱~~蟹肉忌廉球 - 同我预期好唔同,因为我预期系有啲好似白汁咁,点知……原来入面系全部塞满蟹肉,只系用少少忌廉黏住所有蟹肉,外层其实炸得非常香脆,不过好热气,入口淡淡蟹肉,超满足海鲜茶壶汤 - 影好似好大、好多,但系其实只系得3杯,虽然茶壶细细……但海鲜味浓,尤其蚬味最为突出,好好味,入面有虾、蚬、菇,所以……少汤都唔紧要牛肉石头锅饭 - 日式料理店有疑似韩式食物,虽
洋风白身鱼沙律
蟹肉忌廉球
海鲜茶壶汤
牛肉石头锅饭
牛肉石头锅饭 - 日式料理店有疑似韩式食物,虽然好得意,但系味道唔会差过韩式料理店,入面有泡菜、牛肉、红萝卜丝,虽然话似韩式可锅饭,但系呢个系会有牛肉汗味道,平时韩式只会见到饭系比红红辣酱包围,但系,一杯呢个,系有肉汁包围,辣酱只系少少点缀
2016-02-12
洋风白身鱼沙律