The Pearl

2024-03-20 160 浏览
Fusion菜真系唔系随便配搭就成功,将创意融入传统菜式嘅配搭同煮法嚟讲,呢间餐厅唔算成功。餐厅走紧黑色型格酒吧,有室内同露天位。我哋随意点咗3样黎试下:▪️香煎比目鱼扒配沙白蚬蛋花羹作一个底汁,配比目鱼扒、沙白、京葱、杂菇等,整个味道系想像到嘅偏淡,各种食材好分离,性价比亦不高。▫️Signature dish, 和风原只玑煮鲍鱼配野菌意大利饭,呢个意大利饭处理得十分出色,软硬适中,有野菌嘅香气融系每粒饭粒,味道咸中带甜,有层次感,鲍鱼亦十分入味,内里保持糖心。▪️意式野菌千层脆面十分失败嘅一道fusion菜,每一块脆面与中间嘅馅料完全分离,食起来不吾方便之余,野菌也处理得唔算好,味道单一而且偏干,只系炒过嘅杂菌夹心。

餐厅走紧黑色型格酒吧,有室内同露天位。

我哋随意点咗3样黎试下:

▪️香煎比目鱼扒配沙白蚬