happy friday拣咗呢间迷离大宅入去探下险。入到去成个拍MV嘅场境咁,楼底特高而且处处都系影相位。店内集合各种style嘅旧物(超钟意我地枱上个迷你颂钵)无厘头得嚟亦创造出一种独一无二嘅vibe,相信有日光之时到访会有另一番风味。𖦹 卤水香煎鹅肝芝士炖饭 $168fusion惊喜之作,将中式卤水嘅神韵完美地融入risotto中,配上煎得恰到好处、入口即化嘅鹅肝,仲有块叶型嘅脆芝士,值得一试! 𖦹 虾沾面 $188与其话系沾面,佢更似捞手工意粉,面条粗身偏硬,甚具嚼劲而且挂满浓郁嘅龙虾汁,兼带杂菌嘅香气。牛油烤开边龙虾尾卖相吸睛,啖啖都系肉。𖦹 迷幻蘑菇 $98烟熏味强劲,烟雾弥漫,的确迷幻。蘑菇嘅上层系有隐藏辣味嘅士多啤梨雪葩、下层系有朱古力夹心嘅芒果雪葩,味道酸酸甜甜,质感似食紧雪糕月饼,得意搞鬼。𖦹 the taste of life $98人生是甚么?(我今晚不知道㖞)饮落似五青汁梳打 — 以Gin、苦瓜、苹果、青柠与蜜糖调制,一杯呈现人生五味杂陈嘅cocktail。𖦹 西芹柠檬青苹果梳打 $48清新开胃,系健康嘅味道。

𖦹 卤水香煎鹅肝芝士炖饭 $168

𖦹 虾沾面 $188

𖦹 迷幻蘑菇 $98

𖦹 the taste of life $98

𖦹 西芹柠檬青苹果梳打 $48

清新开胃,系健康嘅味道。
2023-02-17
  • 卤水香煎鹅肝芝士炖饭