2022-08-29
朋友想试呢间餐厅好耐 然后发现佢开左系西环 于是就相约去食环境系玩情调 用暗既灯光配蜡烛 呢碟蚬 蚬肉吾太入味 反而啲八爪鱼good good 食完好想再食鸡翼好味 可能大家都饿了 再encore左😂😂 酒味吾算重 但炸得几好蒜蓉包好足料 可惜得四片 六个人食有点少牛肉煮到好嫩咁 但好难切 味道普通 鹅肝就吾太so 几好 上面啲脆脆几好食 然后底既薯蓉都好味 叫左少少鹅肝味猪肋骨比想像中大条 没有baby rib 既感觉 肥肉位好味 但易济 同埋愈食愈觉得似大叉烧😂😂 调味吾错千层面既份量好精致… 好彩大家都饱饱地 所以都够食 味道吾辣 岩吾辣但又想试咖哩既人最后出既呢个鹅肝炖饭 饭好味 但上面一条条个啲吾知系咩 我就吾太中意佢既味道饮品方面 叫左呢杯 佢既小丸子有烧过 咬落ininunun 口感👍🏻 但饮品方面 味道就见人见智 佢有啲啲柚子味 但玄米味又有啲重 所以有少少苦涩味 然后又系梳打 所以整体感觉好新奇🤣
环境系玩情调 用暗既灯光配蜡烛
蒜蓉包好足料 可惜得四片 六个人食有点少