2023-01-29 102 浏览
一直都好钟意食鱼面鱼汤, 但香港比较难揾到,今日同友人试到觉得非常喜出望外~ 价钱平得黎仲要好好味😋🌟炸鱼无薯条 (明太子+蟹籽酱)系呢度最有人气之一。系用鱼肉整成一条条形状,然后再去炸出黎。口感烟烟韧韧,同时充满鱼肉嘅味道,非常特别。食嘅时候点埋明太子蟹子酱,真系食到停唔到口🤤🌟Fish-chos 扮墨西哥鱼皮粟米片nachos改用炸鱼皮版本~鱼皮比粟米片更薄更脆,再配埋牛油果酱同沙沙酱,好好味,又一惊喜之作🌱卡邦尼烤鸡鱼面捞卡邦尼汁浓味而且非常黏口杰身,完全包全晒啲鱼面,再配上好多旧软滑嘅鸡肉同埋大量烟肉碎,外观精致又好味🌱Double扒鱼面捞(跟咖喱汁)两款不同味道煎猪扒,猪扒仲要唔柴口。咖喱汁比较辛口,咖哩味好香而且都系完美咁包全晒啲鱼面,分量刚刚好🌱卜卜脆咸猪手(半份)猪皮虽然未去到卜卜脆,但反而配厚厚嘅猪手肥膏,同埋好淋嘅猪手~ 另外仲有德式芥末酱,点埋味道提升几倍~ 个呢个价钱有咁高质又大份猪手,物超所值

🌟炸鱼无薯条 (明太子+蟹籽酱)

🌟Fish-chos 扮墨西哥鱼皮

🌱卡邦尼烤鸡鱼面捞
卡邦尼烤鸡鱼面捞

🌱Double扒鱼面捞(跟咖喱汁)
double扒鱼面捞

🌱卜卜脆咸猪手(半份)
卜卜脆咸猪手

2023-01-26