餐厅: 蟹仙海鮮蒸氣鍋 (龍崗道)
资讯:

2021-10-07 1076 浏览
好耐冇食过海鲜蒸气锅🦀朋友仔好钟意食海鲜,不过佢未试过食海鲜蒸气锅,所以今次我就带佢嚟试下我哋拣咗呢个套餐每人$399《尊贵海鲜套餐》,有九款时令野生海鲜,最正系琵琶龙虾仲有两款蟹🦀————————————————————————-🔸野生琵琶龙虾🦞琵琶龙虾我都未食过,我都系第一次食,店员话呢只龙虾系深海好罕有,佢个样好特别,啲膏好鲜甜,肉质都几弹牙🔸黄膏肉蟹🦀黄膏肉蟹好大只啖啖肉,啲膏爆晒出嚟,入口几浓几香,钟意食蟹嘅人唔好错过🔸馒头蟹🦀馒头蟹外型好可爱🥰,一年得一两个月先可以食到,比较少有,肉质几鲜嫩🔸台湾九孔鲍鱼鲍鱼好爽口,烟烟韧韧🔸纽西兰刀贝蚌蚌肉好鲜又有咬口,爆汁好juicy🔸大西洋野生青口平时青口我好小食,不过估唔到呢个好好食,青口肥美仲有丰富嘅海水味🤤。。。最后仲有有机蔬菜🥬同粥粥底吸晒海鲜嘅精华好鲜味,再加菜脯同葱好满足🥰餐厅仲送埋甜品比我哋食《椰汁雪燕》,唔太甜又足料,好味😋
好耐冇食过海鲜蒸气锅🦀

我哋拣咗呢个套餐每人$399
————————————————————————-
🔸野生琵琶龙虾🦞
琵琶龙虾

🔸黄膏肉蟹🦀

🔸馒头蟹🦀

🔸台湾九孔鲍鱼
鲍鱼好爽口,烟烟韧韧

🔸纽西兰刀贝蚌
蚌肉好鲜又有咬口,爆汁好juicy

🔸大西洋野生青口

最后仲有有机蔬菜🥬同粥
粥底吸晒海鲜嘅精华好鲜味,再加菜脯同葱好满足🥰
餐厅仲送埋甜品比我哋食
《椰汁雪燕》,唔太甜又足料,好味😋
琵琶龙虾
  • 纽西兰刀贝蚌