2023-01-31 2151 浏览
IFC 虽然不缺食肆,但系今日呢间真系要推介👍🏻Set lunch 好抵食,而且免收加一🤩食物仲好特别,仲好好味🤤我哋每人叫咗一份set lunch, 店员仲介绍期间限定嘅 海蛎🦪菜式,所以我哋仲叫咗黎试吓:炸紫菜海蛎:唔好俾佢黑忟忟外表吓亲,食落系脆得好香脆,又一丝丝嘅紫菜,包住海鲜味好浓嘅海蛎粒🤤必食👍🏻福建海蛎饼:呢个系用粉浆+蛋 包住海蛎炸成饼🤤一上枱已经好香,咬落除左海蛎鲜味,仲有粉浆少少软糯感,好满足🤩鲍鱼红烧肉:呢个菜不得了!D腩肉肥瘦一层层,好靓🤩而且个汁够稠,鲍鱼同腩肉淋满汁,仲好入味👍🏻识食必选黑松露拌手工面线:好多黑松露呀❤️好足料,好香🤩手工面条好软滑👍🏻最紧要系条条面都挂满黑松露汁🤤紫菜焖饭+腊味鸡肉卷+姫松茸汤:个set lunch 真系好抵,有齐主菜,小菜同汤/饮品呢个焖饭用珍珠米🤤唔会焖得太湿,粒粒分明👍🏻腊味鸡肉卷:呢个系凉菜,鸡肉够扎实,腊味味道浓郁👍🏻👍🏻姫松茸汤:好浓郁菇菌味,仲有少少陈皮香味,入口甘甜👍🏻总结:性价比极高👍🏻IFC 食肆唔加一,十分抵食👍🏻店员好欣勤有礼貌👍🏻环境亦坐得好舒服👍🏻十分推介

炸紫菜海蛎

黑松露拌手工面线

紫菜焖饭+腊味鸡肉卷+姫松茸汤:
个set lunch 真系好抵,有齐主菜,小菜同汤/饮品
呢个焖饭用珍珠米🤤唔会焖得太湿,粒粒分明👍🏻
腊味鸡肉卷:呢个系凉菜,鸡肉够扎实,腊味味道浓郁👍🏻👍🏻
姫松茸汤:好浓郁菇菌味,仲有少少陈皮香味,入口甘甜👍🏻
姬松茸汤

炸紫菜海蛎