[ 4口 Four Bites ]位於中環IFC有間新派福建菜,菜式創新夠獨特,今期做緊海蠣🦪季節,決定嚟試試先🍽️。Main Dish✿ 高湯燜炒純米粉 $168好有地道風味嘅炒米粉,配料包括有海鮮🦐、高麗菜🥬、花生🥜等等,用料豐富。✿ 黑松露野菌拌手工麵線 $168傳統手工麵線,味道比較清淡,伴隨陣陣黑松露、野菌,入口鮮美。✿ 高麗菜五花肉燜飯 $158燜飯吸滿肉汁同高麗菜嘅鮮香,非常入味 之餘又暖胃❕Side Dish✿ 脂味雞肉卷🐥雞肉卷🫔带有濃郁香味,肉質鮮嫩,唔錯嘅一個涼拌菜😋✿ 松子基蓉菠菜✿ 拌莓筍絲Soup✿ 姬松甘竹揉排骨湯🍲✿ 准山蟲草花排骨湯🍲蟲草花湯清淡而不膩,冬天季節飲啖燉湯最好不過🥰。✿ 海蠣抱蛋🦪 $138有啲似台式嘅蚵仔煎,蛋餅充滿生蠔🦪、蔥粒&冬菇,配上甜甜哋嘅醬汁😋。甜品✿ 椰奶銀耳燉桃膠 $58好香濃嘅椰奶燉桃膠,味道清甜🩷。✿ 白茶流心丸🍡 $48白茶外皮薄脆,內餡充滿流心豆沙💛💛。總結🫦菜式既豐富又特別,未食過福建菜嘅朋友可以一試,而且午餐時段免收加一,價錢實惠💰。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿4口 Four Bites地
[ 4口 Four Bites ]

Main Dish
✿ 高湯燜炒純米粉 $168

✿ 黑松露野菌拌手工麵線 $168

✿ 高麗菜五花肉燜飯 $158
燜飯吸滿肉汁同高麗菜嘅鮮香,非常入味 之餘又暖胃❕

Side Dish
✿ 脂味雞肉卷🐥
雞肉卷🫔带有濃郁香味,肉質鮮嫩,唔錯嘅一個涼拌菜😋

✿ 松子基蓉菠菜
✿ 拌莓筍絲

Soup
✿ 姬松甘竹揉排骨湯🍲
✿ 准山蟲草花排骨湯🍲
蟲草花湯清淡而不膩,冬天季節飲啖燉湯最好不過🥰。

✿ 海蠣抱蛋🦪 $138

甜品
✿ 椰奶銀耳燉桃膠 $58
好香濃嘅椰奶燉桃膠,味道清甜🩷。

✿ 白茶流心丸🍡 $48
白茶外皮薄脆,內餡充滿流心豆沙💛💛。

總結🫦
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 姬松茸竹笙排骨湯
  • 高湯燜炒純米粉
2024-12-24 1010 浏览
這間中菜館位於中環的國際金融中心商場,主打結合傳統及創意的新派福建菜,店內環境寬敞舒適,裝潢採用簡潔的木系為主,適合約會或多人聚會。因應季節選用當造食材,推出一系列期間限定菜式,以海蠣、黃花魚、羊腩及鰻魚,令人大飽口福。設有晚市套餐包括主食、小菜、飲品或燉湯。廈門沙茶麵(套餐) - $178傳統福建小食,自家製湯底由沙茶醬及高湯熬成,配料非常豐富,包括鮮蝦、蜆肉、魚肉、五花腩、豆卜及溏心蛋等,油麵煙韌彈牙,既有海鮮的鹹鮮,又有沙茶醬的香辣,味道層次非常豐富。白切羊肉保留羊肉的原始香味,鮮嫩的羊肉不腥不羶,還可蘸上辣醬。姬松茸竹笙排骨湯老火湯長時間熬製,脆嫩的姬松茸味鮮香醇,帶有杏仁味,菇味清香,竹笙獨特爽脆,排骨增添陣陣肉香。海蠣抱蛋 - $138紮實豐厚的炒蛋有著濃厚的蛋香,包裹著多粒飽滿的海蠣,滋味鮮甜不腥無沙。紅燒蘿蔔羊腩煲 - $188多塊厚度十足的羊腩帶皮帶骨,肥瘦兼備嫩滑多汁不羶,蘿蔔燉煮得柔軟且鮮甜無渣。黑蒜香煎帶子 - $178多隻雪白肉厚的帶子爽滑彈牙,山藥細緻綿密,吸滿香甜的黑蒜味,帶有微微的蒜香味。白茶流心丸 - $48金黃酥脆毫不油膩,黏滿香脆的白茶脆片,咬開有

設有晚市套餐包括主食、小菜、飲品或燉湯。
廈門沙茶麵(套餐)
廈門沙茶麵

廈門沙茶麵(套餐) - $178
白切羊肉

白切羊肉
保留羊肉的原始香味,鮮嫩的羊肉不腥不羶,還可蘸上辣醬。

海蠣抱蛋 - $138

紅燒蘿蔔羊腩煲 - $188
黑蒜香煎帶子
黑蒜香煎帶子

黑蒜香煎帶子 - $178

白茶流心丸 - $48
金黃酥脆毫不油膩,黏滿香脆的白茶脆片,咬開有綿密的芋蓉好香甜,又有鹹香的流沙奶黃,層次非常豐富。
2024-12-23
2024-12-17 1046 浏览
中環IFC出色精緻嘅福建菜在中環開完會,喺IFC s商場內經過呢間名叫四口的小店,因為個名好得意,見到價錢又好相宜,就入咗去食埋個晚餐紅燒蘿蔔羊腩煲紅燒蘿蔔羊腩煲,不論是蘿蔔或羊肉都非常入味,羊肉炆得好腍蒜泥白肉個蒜泥白肉做得好精緻,切得好薄,個醬汁調味得啱啱好,好難得個白肉做得清爽而唔肥膩咸香酥炸黃花魚炸黃魚做到連骨都脆卜卜,非常香口海蠣燜泗粉海蠣燜泗粉,鮮香滑嫩,海味濃郁,粉條吸收湯汁,口感彈牙椰奶銀耳燉桃膠椰奶銀耳燉桃膠,清甜滑膩,香氣四溢,銀耳嫩滑,桃膠彈Q,椰奶醇厚,滋補養顏,口感層次豐富,這個甜品是冷的,如果在冬日可以變成暖的,將會更加精彩,但未知是否冷凍可以令到桃膠更加爽滑拌萵筍絲個涼拌萵筍絲,非常清新爽口,主要係一啲都唔油膩酸菜紅燒肉酸菜紅燒肉,肥而不膩,肉質軟嫩,酸菜爽口,湯汁濃郁,香氣四溢,覺得最特別就係佢舊豬肉上面嗰個綠色秘製醬汁,有啲似口味獨特的辣椒醬,加埋酸菜同埋個醬成舊豬肉變得層次,非常豐富
中環IFC出色精緻嘅福建菜

紅燒蘿蔔羊腩煲
紅燒蘿蔔羊腩煲,不論是蘿蔔或羊肉都非常入味,羊肉炆得好腍

蒜泥白肉

咸香酥炸黃花魚
炸黃魚做到連骨都脆卜卜,非常香口

海蠣燜泗粉
海蠣燜泗粉,鮮香滑嫩,海味濃郁,粉條吸收湯汁,口感彈牙

拌萵筍絲
個涼拌萵筍絲,非常清新爽口,主要係一啲都唔油膩

酸菜紅燒肉

• 咸香酥炸黃花魚
  • 椰奶銀耳燉桃膠
2024-11-19 1605 浏览
4口 IFC 中環店, 以新派閩菜為主題 ,佈置簡約優雅,比一般中菜館寧靜, 帶給客人舒適的感覺 , 與朋友聚餐一個好地方。 正直鰻魚當造季節 , 肉質肥美嫩滑,口感一流, 菜館以鰻魚推出一系列期間限定菜式, 令人大飽口福。黑蒜鰻魚 $168鰻魚經過黑蒜醃製,散發著獨特的蒜香 , 鰻魚肉質嫩滑,搭配黑蒜的微微焦糖味,黑蒜的甜令到鰻魚的鮮味提升 , 別有一番風味。福建金湯佛跳牆配麵線 $268金湯佛跳牆,湯頭鮮味濃郁,融合了鮑魚的鮮味與肉味,讓人感受到福建菜式 的傳統風味 , 柔軟的麵線完美吸收了湯汁的精華,口感滑順美味。 跟配的臘味雞卷,鹹香可口,珍珠椰汁, 淡淡的椰香 ,帶來清爽的甜香。高麗菜五花肉燜飯 $158五花肉燜得恰到好處,肥而不膩,高麗菜的清脆可口, 每口米飯吸收了肉汁的香氣,吃起來香濃又飽肚 , 搭配的炸黃花魚,外酥內嫩,鹹香十足, 姬松茸竹笙排骨湯 ,湯頭淡淡姬松茸的清香,竹笙滑口,排骨好鮮嫩 , 味道豐富,讓人回味。椰奶銀耳燉桃膠 $58椰奶香氣十足,銀耳的滑嫩與Q彈桃膠, 完美搭配 , 自然的甘甜 , 椰奶帶有淡淡的 椰子香甜, 甜度適中 , 甜品既清新又不膩

黑蒜鰻魚 $168

福建金湯佛跳牆配麵線 $268

高麗菜五花肉燜飯 $158

椰奶銀耳燉桃膠 $58
椰奶香氣十足,銀耳的滑嫩與Q彈桃膠, 完美搭配 , 自然的甘甜 , 椰奶帶有淡淡的 椰子香甜, 甜度適中 , 甜品既清新又不膩口 , 滋補又養顏。

白茶流心丸 $48
外皮上的白茶脆片既清香又香脆 , 中間香甜的芋蓉,加上流心奶黃 , 更加惹味香口,讓人喜歡。

工作忙碌好少有機會可以自己煲湯水飲,之前就發現咗呢間喺ifc嘅閩菜餐廳,除咗有特色福建菜,仲有燉湯飲。冰梅小番茄 $38先叫咗個前菜,用冰梅汁浸住去皮番茄仔,入口爆汁,味道酸酸甜甜,非常開胃。鐵板焗鰻魚 $168依家呢個季節最啱就係食鰻魚,呢味鐵板鰻魚上枱嘅時候仲係咋咋聲熱辣辣。鰻魚肉超厚身,肉質爽口彈牙而且好嫩滑,加埋醬汁配料一齊食非常惹味。蒲燒鰻魚飯 $138另外再叫咗個鰻魚飯,鰻魚以日式嘅蒲燒做法,鋪喺蛋絲同飯上面,再淋上鰻魚汁。鰻魚口感軟嫩,亦都燒得好香。姬松茸竹笙排骨湯 $58嚟得呢度當然要飲燉湯,呢款姬松茸竹笙排骨湯,味道清甜仲有好香濃嘅菇菌味,飲落非常舒服。福建金湯佛跳牆套餐 $268至於呢個佛跳牆套餐除咗有一盅佛跳牆,仲跟麵線、自選小菜(我哋揀咗松子薑蓉菠菜)同一杯桂圓檸檬鳥龍茶。佛跳牆非常足料,除咗有鮑魚,仲有花膠、海參、元貝等靚料,燉出嚟嘅湯充滿膠質,骨膠原十足,味道都好濃郁。連杯桂圓檸檬鳥龍茶都意外地好飲,入邊仲有粒粒桂圓肉。椰奶銀耳燉桃膠 $58最後當然唔少得甜品,我哋叫咗個燉桃膠,椰奶味好香之餘,加埋足料嘅銀耳同桃膠,非常有口感。。。4口 (中環)中環金融街8

冰梅小番茄 $38

椰奶銀耳燉桃膠 $58

4口 (中環)
中環金融街8號國際金融中心商場2樓2012號舖

5天前 0 浏览
同朋友去IFC睇戲,睇戲前當然搵吓有咩食,發現有間新派福建菜唔錯,性價比高,而且而家仲做緊海蠣餐牌,所以決定試吓~餐廳走輕新派輕食路線,所以餐廳從裝修到餐牌,都表現出年輕活力的感覺,食到地道的福健美食,餐廳有不同的套餐組合,價錢吸引。但因為我想食的羊腩煲不包括在內🤣,所以就直接放棄套餐了。🌟鹹香酥炸黃花魚小食酥炸黃花魚,夠入味,鹹香香脆,連魚骨都可以食埋,正👍🏻🌟海蠣抱蛋現時做緊海蠣餐牌,當然要叫嚟食。海蠣是牡蠣的一種,與生蠔屬同科,但體形較小,味道濃縮,是福建人傳統的美食,煎蠔餅,坷仔煎等等用的就是牡蠣。海蠣抱蛋,加入大量海蠣,再煎成卷蛋,蛋香濃,再加上味道濃郁的海蠣,好吃😋🌟福健金湯佛跳牆呢度有多款燉湯可以選擇,見到有珍貴佛跳牆當然要飲。用上多款名貴材料,包括海參,竹笙、乾瑤柱,雞肉、花膠等等,湯頭濃郁鮮甜,啖啖精華。🌟紅燒蘿蔔羊腩煲凍凍地就想食羊腩煲,這裏的羊腩煲是以紅燒的方法去烹。羊腩煲份量充足,上枱時熱辣辣,羊腩都好多,皮帶煙韌有口感,而且夠入味,最鍾意佢保留羊特有的羶味,鍾意食羊嘅朋友唔好錯過!🌟高湯燜炒純米粉食福建菜當然要食佢地嘅米粉,純手工製的米粉富有彈性,即使高湯燜炒

🌟鹹香酥炸黃花魚
小食酥炸黃花魚,夠入味,鹹香香脆,連魚骨都可以食埋,正👍🏻

🌟海蠣抱蛋
現時做緊海蠣餐牌,當然要叫嚟食。

🌟福健金湯佛跳牆

🌟紅燒蘿蔔羊腩煲

🌟高湯燜炒純米粉
食福建菜當然要食佢地嘅米粉,純手工製的米粉富有彈性,即使高湯燜炒後依然保持彈性,而且入味,再加上富豐的配料如大蝦、蜆、紫菜、花生等,每一啖口感滿滿
2025-01-24 0 浏览
👧🏻😋👅🍽✨IFC中菜多元之選🌷-🥢 4口係新派福建菜概念店, 有個bar飲啡飲酒, 就算一個人都可以食得精緻有儀式感🥢 而基本菜式已經好吸引我地, 仲周不時有季節更有新鮮感▪️季節菜單期間限定🦪 海蠣燴勝瓜 $138 海蠣飽滿圓潤, 勝瓜juicy爽口, 清清地更突出鮮甜🐑 紅燒蘿蔔羊腩煲 $188 羊腩唔算好腍但非常入味, 大蔥同蘿蔔提升個煲既層次, 唔會太鹹就咁食唔使送白飯都OK▫️主食🍄 野生紅菇海鮮麵 $148 紅菇大大粒補血滋潤, 湯麵吸晒紅菇同海鮮營養同鮮味都冇變腍晒▪️小菜🐠 鹹香酥炸黃花魚 $48 新鮮炸起唔油膩, 最正係魚邊魚皮全部都脆卜卜好香口▫️湯🍲 姬松茸竹笙排骨湯 $58 靚料燉湯勁清甜, 大大條竹笙配軟腍排骨好正▪️甜品🥛 椰奶銀耳燉桃膠 $58 以為係熱食但凍食都勁正, 桃膠大大塊軟滑香甜, 椰奶質地厚身, 口感更豐滿🍮 潤肺枇杷凍 $48 枇杷甘香, 果凍水潤軟滑🍡 白茶流心丸 $48 熱辣辣勁好味, 脆皮同奶黃中間多左層芋蓉, 層次更豐富, 香甜流心質地沙沙地食落冇咁油
👧🏻😋👅🍽✨
IFC中菜多元之選🌷
🥢 而基本菜式已經好吸引我地, 仲周不時有季節更有新鮮感

▪️季節菜單期間限定

▫️主食

▪️小菜

▫️湯

▪️甜品

🍮 潤肺枇杷凍 $48 枇杷甘香, 果凍水潤軟滑

2025-01-22 0 浏览
4口我最愛飯堂。知道佢哋轉咗新季節菜單放假即刻去食。海蠣抱蛋呢個絕對係心機菜式,將海蠣煎蛋捲起做成捲型,食落口感更加豐富同有層次,海蠣鮮味,再配上少少辣味既醬將鮮味更加提升。海蠣燴勝瓜啖啖肥美飽滿既海蠣,勝瓜鮮甜爽口。配白飯食就一流。野生紅菇海鮮麵套餐海鮮配料豐富,野生紅菇有益健康,麵條軟硬適中掛上湯汁好美味。套餐配埋燉湯姬松茸竹笙排骨湯大大粒姬松茸足料夠火候。小食松子薑蓉菠菜桂圓檸檬鳥龍茶養生好飲原來餐廳仲有會員招募即刻掃code 做埋會員盡享更多優惠。
4口我最愛飯堂。
知道佢哋轉咗新季節菜單
放假即刻去食。

海蠣抱蛋

呢個絕對係心機菜式,將海蠣煎蛋捲起做成捲型

海蠣燴勝瓜

啖啖肥美飽滿既海蠣,勝瓜鮮甜爽口。
配白飯食就一流。

野生紅菇海鮮麵套餐

套餐配埋燉湯
姬松茸竹笙排骨湯
大大粒姬松茸足料夠火候。

小食松子薑蓉菠菜

桂圓檸檬鳥龍茶
養生好飲

原來餐廳仲有會員招募
即刻掃code 做埋會員盡享更多優惠。

• 海蠣抱蛋
2025-01-21 0 浏览
4口 一間位於中環IFC嘅中餐廳亦都係我每次出發離開香港又或者每一次返到香港都會必食嘅餐廳佢哋燉湯足料又好味,每次飲完都暖入心!食材方面會因應時節而推出特定食材,例如今次就推出咗羊腩煲、蠔🦪等等⋯⋯利用勝瓜配以蠔作為菜式,勝瓜同蠔可以互相輝映,食得出勝瓜嘅甜味之餘,仲可以釋出蠔嘅鮮味加上餐廳位置真係好優越,喺中環國際金融中心,無論你喺上面返工又好行街買嘢又好都係一個好好嘅選擇,所以成為我必去餐廳其中一間
4口 一間位於中環IFC嘅中餐廳

亦都係我每次出發離開香港又或者每一次返到香港都會必食嘅餐廳

2025-01-19 0 浏览
姬松茸竹笙排骨湯、淮山蟲草花排骨湯湯品端上桌都係熱到出煙,散發著淡淡清香,湯料豐富,濃郁而有回甘,很滋補。野生紅菇海鮮麵好喜歡個麵條,入口軟綿綿,很吸湯,野生紅菇色澤鮮艷,入口爽滑,海鮮食材有蝦仁、魷魚、蜆肉、蟶子乾等,味道濃郁鮮香。冰浸蘆筍粗粗嘅蘆筍很翠綠,表面光滑,口感清爽脆嫩,冰涼感十足。海蠣燴泗粉泗粉透明有光澤,口感軟糯而有粘性,而家正值海蠣節,粒粒海蠣都飽滿肥美,吃起來肥美鮮甜。咸香酥炸黃花魚處理得十分乾淨,表面油炸得金黃酥脆,好似食薯片咁😍有咸香。福建金湯佛跳牆濃郁嘅金黃色湯汁,由多種珍貴食材熬制,有海參、鮑魚、干貝、排骨等。海參富有彈性,鮑魚圓潤飽滿,燉煮得夠軟爛,很入味,味道濃郁醇厚。另外有珍珠椰汁冰和椰奶銀耳燉桃膠甜品尤其出色,銀耳燉煮得夠軟,很濃稠,微甜口味,入口很Juicy。
姬松茸竹笙排骨湯、淮山蟲草花排骨湯

野生紅菇海鮮麵

冰浸蘆筍

粗粗嘅蘆筍很翠綠,表面光滑,口感清爽脆嫩,冰涼感十足。

海蠣燴泗粉

咸香酥炸黃花魚

處理得十分乾淨,表面油炸得金黃酥脆,好似食薯片咁😍有咸香。

福建金湯佛跳牆

另外有珍珠椰汁冰和椰奶銀耳燉桃膠

2025-01-18 0 浏览
味道不错,价格合理。我们几个人中午去吃,不能订台,只能walk in。餐厅几乎满座了,装修还算不错,点了三个套餐,加起来400多块,在IFC来说价格还算合理。我点了土笋冻,其实是沙虫,以前去厦门夜市吃过,印象比较深。不喜勿食。煎小鱼也还可以。有些粉面饭之类,还行。只是限时1个钟,时间不太够,如果用餐时间长些就好了。
2025-01-17
  • 廈門沙茶麵
  • 咸香酥炸黃花魚
  • 土笋冻
2025-01-18 0 浏览
今日嚟到位於中環嘅4口食飯,餐廳已經開業多年,最近佢哋做緊海蠣餐牌,有多種海蠣菜式。海蠣抱蛋依道餸菜用咗唔少雞蛋同埋蠔仔去製作而成,入口唔會覺得油膩,仲富有蛋香添。沙茶麵沙茶麵條入口彈牙,沙茶湯底又好香嘅花生味,仲有唔少配料添,例如有蝦,蜆,鯇魚等等。佛跳牆依道餸菜用咗唔少名貴材料,包括海參,乾瑤柱,雞肉等等。將麵條浸落湯底入邊一齊食,真係好滋味呀。椰汁冰椰汁冰用料充足,有涼粉,珍珠,加上冰塊夠晒大,入口冰冰涼涼,好好味。今餐嘅食物都幾豐富,價錢亦都唔算太貴。

沙茶麵

佛跳牆

椰汁冰

今餐嘅食物都幾豐富,價錢亦都唔算太貴。
新年前繼續發掘多少少嘅中菜~今日去咗aia夾公仔,所以順便就喺IFC食飯,真係咁啱得咁蹺,比呢一間餐廳個名吸引到,再睇睇個餐牌價錢唔算太貴就入咗去啦!✨海蠣抱蛋蠔餅蛋餅就食得多,但雞蛋之內再放入滿滿嘅蠔肉口感就確實唔同,咬落啖啖都係料,加上酸甜嘅醬汁亦都可以僻去蠔肉本身令人擔心有嘅腥味 ✨廈門沙茶麵廈門沙茶麵湯底好濃,完全可以做到掛汁嘅效果但係唔會太過油膩,再加上盤滿缽滿嘅海鮮確係豐富,特別鍾意佢嗰隻非常入味嘅糖心蛋,不過整體嘅味道會比較辛口✨海蠣燴泗燴泗粉季節性嘅菜單,果然品嚐到蠔肉嘅新鮮,湯底亦都非常之清甜香濃,帶點菇菌嘅味道。最鍾意嗰個麵條嘅質感,幼身嘅薯粉。✨姬松茸排骨湯小編極度建議大家點佢嘅燉湯,好夠火候,而且貨真價實,好有家的味道!✨蒜泥白肉食咗咁多海鮮又點可以冇少少嘅肉類,清新嘅青瓜配上唔算太肥膩嘅白肉,淋上獨特嘅醬汁,十分滋味。✨酥炸黃花魚、涼拌萵筍絲餐廳嘅前菜都比較少見,特別係呢一個黃花魚肉,煎得香口,咬落啖啖肉,如果鍾意食黃花魚嘅朋友,時令餐單亦都有一個福建酸湯黃花魚,一整條魚原鍋而上。✨珍珠椰汁冰、桂圓檸檬茶雖然佢係中菜,但係餐廳亦都有提供酒精類別嘅飲品,鍾意小酌

✨海蠣抱蛋

✨廈門沙茶麵

✨海蠣燴泗燴泗粉

✨姬松茸排骨湯

✨蒜泥白肉

✨酥炸黃花魚、涼拌萵筍絲

✨珍珠椰汁冰、桂圓檸檬茶
雖然佢係中菜,但係餐廳亦都有提供酒精類別嘅飲品,鍾意小酌幾杯嘅朋友亦不坊一試!而以上呢兩杯無酒精各有千秋,椰汁冰好有意思嘅味道,有紅豆、涼粉、西米、珍珠;而檸檬茶亦都帶幾分清甜。
  • 姬松茸竹笙排骨湯
  • 廈門沙茶麵
  • 桂圓檸檬烏龍茶
2025-01-11 120 浏览
最近試咗IFC呢間福建菜館,裝修簡約,座位緊密。餐牌嘅菜式係傳統仲加咗好多新配搭~~晚餐有兩個套餐,第一個最矜貴嗰款吉品溏心鮑配薑油拌麵。薑油拌麵份量多~~跟餐有個姬松茸竹蓀排骨湯,湯夠香濃!香醋拌蝦苗就開胃清新,醋香提晒食慾~~第二個套餐主打金湯佛跳牆配薑油拌麵,金湯佛跳牆好足料!個拌萵筍絲夠爽夠脆~~配埋桂圓檸檬烏龍茶,甜甜酸酸咁,飲完清返個胃~~~仲散叫咗個海蠣豆腐煲,海蠣鮮味~~豆腐夠滑!

仲散叫咗個海蠣豆腐煲,海蠣鮮味~~豆腐夠滑!

1K
2025-01-09 160 浏览
中環ifc 的一間新派閩菜 :四口, 一直好吸引我, 上次聖誕節假期去都一樣有套餐, 我覺得性價比在中環來講都好高! 食物水準合格有突, 值得支持!除了近期的海蠣🦪套餐, 我哋都點了還有養生湯, 其中有姬松茸竹笙排骨湯都好味😋飲得出的老火湯熬製,姬松茸香醇帶清新菇味清香,竹笙爽脆清甜!福建金湯佛跳牆配麵線金湯佛跳牆都係皇牌產品, 鮮味濃郁湯飲配了鮑魚的鮮味與,養生的傳統風味,麵線都吸收了湯的精華,口感使我回味無窮!

福建金湯佛跳牆配麵線